Dne 2014-06-05 mne nečekaně navštívil zástupce vaší společnosti pan F. O. Na základě jeho argumentů jsem s ním "mezi dveřmi" uzavřela smlouvu o sdružených službách dodávky plynu.
Od této smlouvy jsem odstoupila a smlouva byla zrušena. Nicméně náklady a náhrada času s odstoupením spojené nebyly proplaceny. Stejně tak nebylo reagováno na obvinění pana F.O. (pan F.O. mně ústně tvrdil, že zůstanu u Pražské plynárenské, jen nebudu platit "poplatek 140Kč do Německa", aby mě o tom přesvědčil, toto zapsal do smlouvy jako text "distributor zůstává pouze fakturace") a žádosti na jeho prověření formou mystery shoppingu, stejně tak nebylo reagováno na sdělení, že smlouva vznikla ve městě, kde je zakázán podomní prodej, právě z důvodu podobných neseriozních společností.
Proto tímto varuji důrazně jak před p. F.O., tak před společností X-Energie, která neprojevila nezájem spolupracovat s podobnými zprostředkovateli.
syn, předplatitel dtestu, na základě plné moci
Prověření pane F.O. a případné jeho potrestání.
Proplacení nákladů odstoupení (poštovné 29Kč) a proplacení náhrady času s touto smlouvou spojené v aktuální výši 300Kč na účet, který máte/mají.
Spotřebitel uzavřel smlouvu mimo prostory obvyklé k podnikání. Od takto uzavřené smlouvy může spotřebitel odstoupit do 14 dnů od podpisu smlouvy. V energetice se uplatní speciální pravidlo, kdy lze odstoupit bez uvedení důvodu a bez jakékoliv sankce ve lhůtě do 5 dnů před zahájením dodávky elektřiny nebo plynu. Náklady na odeslání odstoupení hradí spotřebitel, který využívá svého zákonného práva na odstoupení.
Společnost X Energie, s.r.o. nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.