Dynamic Solvent s.r.o.

#3893Neúspěšné vymožení pohledávky - platba předem

28.07.2014, před 10 lety

Luděk Bartoš

Pohledávku z května 2013, kterou jsem nebyl schopen vymoci od dlužníka i přes četné snahy(docílil jsem alespoň písemného uznání dluhu), jsem se rozhodl řešit mimosoudní cestou. Obrátil jsem se na firmu Dynamic Solvent s žádostí o odkoupení popř. vymožení dlužné částky.Jednatel společnosti,p.Mgr.Hrneček mě okamžitě telefonicky kontaktoval s tím, že pokud jej navštívím urychleně v kanceláři, k odkupu dojde do 2 dnů.
finální jednání v kanceláři vedl již pan Franěk s tím, že vše už je jen formalita a jakmile podepíši smlouvy a uhradím poplatek, začnou okamžitě jednat. navíc mě utvrdili, že si během těch dvou dnů o firmě vše zjistili a nebude to žádný problém. Poplatek 33 800 Kč jsem uhradil tedy na místě v hotovosti. Od této chvíle začala váznout komunikace, dožadoval jsem se alespoň informace, jaká opatření činí, ale kromě 2 nic neříkajících e-mailů, které jsem obdržel až na základě svých stížností, jsem nedocílil ničeho. Nejen že jsem neviděl peníze, ale o další jsem přišel, nepodali mi jedinou zprávu, co činí a jak se případ vyvíjí . Telefonický kontakt byl nemožný, protože telefonické linky, které mi oznámili pro komunikaci, nikdo nezvedal a když se tak jednou stalo, tak mě přepojili na pracovníka, který však telefon nezvedl.
Rozhodl jsem se proto odstoupit od smlouvy pro neplnění předmětu smlouvy, což jsem jim písemně oznámil s tím, že požaduji poplatek zpět, ale jsem ochoten po předložení podkladů na účelně vynaložené náklady jsem ochoten tyto z manipulačního poplatku odečíst. Na toto jsem nedostal žádnou odpověď, napsal jsem tedy ještě jednu upomínku, ale zase bez odezvy.

Firma nabízí odkup pohledávky popřípadě její vymožení, poplatky nejsou uváděny

Vrácení poplatku nebo odkup za původně nabízených 80%

8.8.2014 10:52, před 10 lety

V tomto případě záleží na obsahu uzavřené smlouvy. Předpokládáme, že se bude jednat o smlouvu příkazního typu. Charakteristickým znakem těchto smluv je výkon určité činnosti spočívající v obstarání záležitosti bez zaručeného výsledku. Taková činnost je vykonávána ve prospěch příkazce a na jeho riziko. Příkazce je povinen zaplatit odměnu, i když výsledek nenastal, ledaže byl nezdar způsoben tím, že společnost porušila své povinnosti. Hotové výdaje a účelně vynaložené náklady se hradí, i když se výsledek nedostaví. V takovém případě by ale mělo dojít k jejich vyúčtování dle skutečně odvedené činnosti. Společnost měla postupovat podle svých schopností, přičemž měla využít každého prostředku, kterého vyžadovala povaha obstarávané záležitosti.
Má-li věřitel písemné uznání dluhu, kde je vyjádřena výše a důvod dluhu, doporučujeme zvážit podání návrhu na vydání platebního rozkazu. Soud v takovém případě rozhoduje o věci bez nařízení jednání a na základě předložených důkazů.

4.11.2014 10:10, před 10 lety

Společnost Dynamic Solvent s.r.o. nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení. Před podáním žaloby doporučujeme konzultaci s advokátem a také právní zastoupení v průběhu sporu. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.