Dne 9.7. 2014 jsem zakoupila v prodejně v Brně na Nám.Svobody dívčí sandály.Byly ve slevě,(již podruhé slevněné),původní cena 699,- nyní za 199,-Kč.
23.7 jsem vedla dceru do příměstského tábora v Brně a bohužel jsem zjistila,že se u pravého sandálu odlepila celá podešev.Už jsme byly ve městě na místě tábora,nemohla jsem se vracet domů(20 km vlakem),šla jsem do práce a dítě na "aktivitu".Dcera se na místě přezula do papučí,ale v této botě bez podešve musela odjet domů.Nic jiného na nohy neměla.Pršelo.
Doma jsem boty umyla,dle možností vysušila,při tom jsem zjistila,že se odlepuje i druhá podešev.
Sandály jsem šla hned druhý den reklamovat.
Dnes mi přišla od prodejce SMS,že reklamace se zamítá.
Dětská obuv Bestceller 3-42-28-0954-7 vel.35
Mám za to,že bota,která se po 14 dnech užívání rozpadne,je vyrobená nekvalitně.
Chtěla bych dostat svoje peníze zpět.
Projeví-li se vada v průběhu šesti měsíců od převzetí, má se dle § 2161 odst. 2 občanského zákoníku za to, že věc byla vadná již při převzetí. Důkazní břemeno o opaku nese prodávající. Pokud tedy prodávající reklamaci zamítá, měl by prokázat, že obuv byla v době převzetí bez vad.
ke stížnosti uvádíme, že reklamace byla prodávajícím přehodnocena ve prospěch zákaznice a o způsobu vyřízení byla zákaznice informována. Dne 4. 9.2014 se zákaznice dostavila do prodejny a reklamace byla vyřízena k závěru zrušením kupní smlouvy, tedy ke spokojenosti zákaznice.
HUMANIC CZ
Žádáme spotřebitelku o potvrzení uvedeného řešení a uzavření stížnosti.
Komentář: Poté,co mi reklamace obuvi nebyla uznána,jsem v prodejně opětovně požadovala přezkoumání dětských sandálu jejich kvalitářem a tentokrát jsem k jejich protokolu připsala i svůj komentář,ve kterém jsem citovala vaše doporučení a radu. Po 14 dnech mi přišla z obchodu SMS,že moje reklamace byla přehodnocena a tentokrát je vyřízena kladně v můj prospěch.Děkuji mnohokrát za pomoc a za cenné rady,které poskytujete .Sama bych asi nenašla odvahu se bránit...Ještě jednou moc děkuji.Jana Varechová