Benycargo s.r.o.

1 měsíc 2 dny 11 hodin

23.01.2020, před 5 lety

František Svoboda

Dobrý den vážení,
můj problém: Prodávající mi odmítá vystavit a dodat předepsané dokumenty při
prodeji a v případě reklamace odmítá vystavit reklamační protokoly.
Pokusím se Vám co nejstručněji vylíčit svoji zkušenost s prodejnou na adrese Znojemská
4947/80b, 586 01 Jihlava, jedná se o prodejnu fy Benycargo s.r.o., Rybná 716/24,
Praha 1 – Staré Město, 110 01 Praha 1, IČO: 044 21 795.
Po telefonické domluvě s pí. A.K. majitelkou a jednatelkou v jedné osobě ve
fě Benycargo s.r.o., Rybná 716/24, Praha 1 – Staré Město, 110 01 Praha 1, jsem se dne
20. prosince 2018 dostavil na prodejnu do Jihlavy za účelem zakoupit elektroběžku. Místo
paní K. přijel manžel pan K. s omluvou, že je manželka v bance, že si ale
mohu elektroběžku odvézt a prodejku, záruční list a návod k obsluze má jeho manželka
u sebe, že mi vše obratem zašlou poštou.
Do konce roku 2018 jsem však písemnosti neobdržel. Hned po Novém roce jsem telefonicky
kontaktoval paní K. ohledně dodání slíbených dokumentů. Ta se divila, že mi její
manžel nic neposlal a že to obratem napraví. Písemnosti jsem přes mé následné mnohačetné
urgence neobdržel do dnešního dne, tj. 23. ledna 2020.
Dosavadní reklamace:
V březnu r. 2019 přestala fungovat nabíječka elektroběžky. Marně jsem několikrát
telefonoval paní K. Až po velice dlouhé době reagoval telefonicky pan K..
Nabíječku mi vyměnili bez sepsání reklamačního protokolu. V průběhu mé návštěvy na
prodejně v Jihlavě jsem se opět ptal, kdy obdržím nedodané dokumenty. Uzavřel toto téma se
slovy, že jsme lidi a že se nějak domluvíme. Měl někam na spěch, tudíž k předání dokumentů
opět nedošlo.
Dne 4. září 2019 mi elektroběžka přestala jezdit. Několikrát jsem opět marně volal. Po
velmi dlouhé době hovor přijal a konstatoval ať elektroběžku přivezu dne 6. září 2019 mezi
9:00 – 9:30 hod. Pan K. údajně v prodejně nebyl, i když se v ní svítilo. Zavolal jsem mu
tedy. Řekl mi, že musel odjet a že se jen tak nevrátí, abych nechal elektroběžku před
obchodem, že tam jsou kamery. S velkou obavou jsem uposlechl, avšak odjel jsem opět bez
reklamačního protokolu. Po týdnu jsem volal – byli jsme tak domluveni, (volal jsem opět
několikrát) když hovor konečně přijal, řekl mi, že reklamace ještě není v žádném případě
vyřízena a že si uloží mé telefonní číslo a až bude vyřízena, dá mi vědět. Čekal jsem 14 dní na
zavolání. Pro jistotu jsem zavolal já a opět několikrát neúspěšně. Když konečně přijal telefon,
tvrdil mi, že moje telefonní číslo nemá, ale reklamace je již vyřízena. Když jsem přijel, řekl
mi, že moc přidávám „plyn“ a že je to příčina upálení dvou drátů, za což jsem zaplatil 1.500,-
Kč. Opět se vymlouval nejen z dodatečného dodání dokumentů, ale i z vystavení
reklamačního protokolu.
Po této opravě a při stejných cestách jsem najel už jen 20 km. Když byla elektroběžka
nová najel jsem 40 km. O telefonický kontakt jsem se opět snažil několikrát marně. Když
telefon konečně přijal, ptal se, co se děje. Řekl mi, ať si dám někde změřit baterie. Učinil jsem
tak v autoservisu ve Skutči. Stav byl 12,7 V stejný u všech čtyřech baterií. Opět jsem
několikrát volal, a když konečně zareagoval, sdělil mi ať tedy elektroběžku přivezu
11. prosince 2019 mezi 9 - 10 hod. V prodejně opět nikdo nebyl, volal jsem tedy pana K.
musel údajně opět nutně odjet. Elektroběžku jsem, dle jeho pokynu zanechal pod kamerou
před prodejnou a opět jsem byl nucen odjet bez reklamačního protokolu. K dnešnímu dni,
tj. 23. ledna 2020 nemám sebemenší informaci ohledně poslední reklamace.
Předem děkuji za vaší případnou pomoc a přeji Vám pěkný den.

elektroběžka bajk bílá

Odstoupení od kupní smlouvy

24.1.2020 08:59, před 5 lety

Prodávající má povinnost vydat doklad o zakoupení výrobku s povinnými náležitostmi, tehdy, pokud o to spotřebitel požádá, podle ustanovení § 16 odst. 1 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. Nereaguje-li prodávající na elektronickou komunikaci, je vhodné zaslat výzvu k zaslání dokladu ve smyslu § 16 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele písemně za využití poštovních služeb, nejlépe doporučeně s dodejkou.

Záruční list musí prodávající dle § 2166 odst. 1 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, vystavit oproti žádosti kupujícího spotřebitele.

Prodávající je mimo jiné povinen řádně informovat spotřebitele o vlastnostech prodávaného zboží a o způsobu jeho použití. Jestliže je to potřebné s ohledem na povahu zboží, způsob a dobu jeho užívání, je prodávající povinen zajistit, aby tyto informace byly obsaženy v přiloženém písemném návodu v českém jazyce a aby byly srozumitelné. Této povinnosti se nemůže prodávající zprostit poukazem na skutečnost, že mu potřebné nebo správné informace neposkytl výrobce, dovozce nebo dodavatel. Tyto povinnosti se však nevztahují na případy, kdy se jedná o zřejmé nebo obecně známé skutečnosti.

Prodávající je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje; a dále potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace, včetně potvrzení o provedení opravy a době jejího trvání, případně písemné odůvodnění zamítnutí reklamace. Pokud tak neučiní, dopouští se správního deliktu, za který mu hrozí pokuta od České obchodní inspekce.

26.2.2020 09:00, před 5 lety