Helvetia Apotheke d.o.o.

#39101Vymáhání platby za vrácené zboží

12 dnů 15 hodin

24.01.2020, před 5 lety

Marcel Brunner

Dobrý den. Prosím o radu. V říjnu 2019 jsem naletěla této firmě a nechala se "ukecat" po telefonu na testovací balíček granulí pro psy. Až poté jsem objevila negativní recenze a řešení stížností na tuto firmu na Vašich stránkách a tak jsem začala jednat. Rozhodla jsem se balíček převzít, obratem vrátit zpět na vlastní náklady a požádat o výmaz z databáze firmy. Přišel mi potvrzující e-mail, že mé osobní údaje byly z databáze vymazány a že dlužím 99,- korun za zásilku. Po vrácení zásilky prý bude vše v pořádku. Tak jsem zásilku odeslala a brala věc jako uzavřenou. Dnes mi ale přišla upomínka, že dlužím 99,-kč za neuhrazenou zásilku. Jak mám dál postupovat?

Petgourmet granule pro psy

Jak mám dál postupovat? Musím zaplatit?

6.2.2020 08:38, před 5 lety

Pokud spotřebitel od smlouvy odstoupil, zrušila se smlouva od počátku. Vrátil-li spotřebitel společnosti zboží, není povinen hradit kupní cenu. Spotřebitelovi proto doporučujeme, aby společnost opětovně kontaktoval a sdělil jí, že zboží společnosti vrátil.

6.2.2020 09:02, před 5 lety

prosíme o zaslání jména a adresy, případně tel. čísla, na které byla objednávka vytvořena, abychom Vás mohli dohledat v systému a celou situaci ověřit.

Co se týká zásilek granulí, ty chodí jako balík do ruky, pokud si je paní nepřála, stačilo je jen nepřebrat a nám by se automaticky vrátily zpět. V tomto případě je ideální ihned kontaktovat zákaznickou linku, aby se situace vyřešila co nejdříve a nedošlo tak k zasílání dalších upomínek.

zákaznický servis
Helvetia Apotheke

6.2.2020 11:16, před 5 lety

Marcel Brunner

Komentář: Zavolala jsem na infolinku společnosti a sdělila jim, že jsem balík poslala zpátky a tak nic nedlužím. Obratem přišel e-mail ve znění: Rušíme fakturu č. 1425499002. Dlužná částka byla odepsána. Tak snad už se nikdo neozve. Možná to jen zkouší, nevím. Každopádně pro mě vyřešeno.