Dual Sport Pro s.r.o.

#39106Neuznaná reklamace

1 měsíc 1 den 6 hodin

25.01.2020, před 5 lety

Karla Foltisová

Název produktu: černé boty Nike tanjun prem,
Cena: 1250 Kč,
Datum nákupu: 20.2.2019 v OC Nová Karolína, Ostrava
Datum uplatnění reklamace: 31.10.2019

Boty po 8 měsících užívání vykazovali známky bot, které máte přes 3 roky a nosíte je pouze na zahradu... Začali se roztahovat a u zavazování se páral šev, podrážka byla prodřená a měla po obvodu škrábance.
Šla jsem tedy boty reklamovat, jelikož se vztahuje právo na 2 roční záruku, reklamaci jsem provedla na téže pobočce, kde jsem je koupila. Uběhlo několik měsíců a z prodejny mi nepřišla žádná zpráva o provedeném posudku, žádný e-mail, ani sms/hovor. Zkoušela jsem tedy firmu zkontaktovat přes e-mail. Přes e-mail mi odpověděli až po několikátem pokusu (v řádů týdnů, měsíců) a velmi arogantně. Poté jsem si téměř vynutila telefonní kontakt přímo na prodejnu - když jsem však volala, hovor zvedli, ale nikdo neodpovídal/nemluvil, i přesto, že jsem slyšela zvuky běžného ruchu z prodejny.
Když už jsem ani nedoufala, tak mi 20. 1. přišla sms, že boty jsou už dávno posouzeny a jsou na prodejně a že určitě psali sms - ne, nepsali...
23. 1. 2020 jsem si tedy reklamaci šla vyzvednout, prodavačka (starší blondýna) opravdu velmi arogantní, prvně mi nechtěla boty ani předat.
Dle Znaleckého posudku č. 686/2234/2019 vykonaném Ing. Janem Klimešem jde o "neoprávněnou" reklamaci a nebyla mi tedy dána finanční náhrada ani boty nijak opraveny. Tato skutečnost se mi opravdu nezdá adekvátní a Závěr v posudku, který obsahuje větu typu "Prodejce neodpovídá za vady, jde-li o zboží použité a vady odpovídají míře používání." se mi zdá více než úsměvná - já si totiž opravdu nekupuji boty k tomu, abych je měla vystavené jako trofej, nýbrž k tomu, abych nemusela chodit bosá, a proto jsem je měla několikrát týdně na nohou. :)
Mimo jiné šlo v reklamaci dle Znaleckého posudku o "Popis vady: prodřená pata." přitom hlavní chybou je viditelný rozpáraný šev u zavazování, jak popisuju i výše.

ID reklamace: 181288, Název produktu: černé boty Nike tanjun prem, Kód zboží: 917537-003. Cena: 1250 Kč, Datum nákupu: 20.2.2019 v OC Nová Karolína, Ostrava. Datum uplatnění reklamace: 31.10.2019. Jméno společnosti: DUAL SPORT PRO s.r.o.

Při reklamaci mi bylo řečeno, že při uznání dostanu peníze zpátky nebo mi zboží aspoň opraví, nekonalo se ani jedno...
Čekala bych, že u dražších bot (PC nad 999,-) bude reklamace vyhotovena s větším důrazem na spokojenost zákazníka, protože při takovém jednání již nyní vím, že v prodejně D-Sport už nikdy nenakoupím. :)

27.1.2020 11:26, před 5 lety

Uplynulo-li od zakoupení a převzetí zboží více než 6 měsíců, musel by v případě soudního sporu spotřebitel prokázat, že zboží bylo vadné při převzetí. Pokud tedy bylo rozhodnuto o reklamaci jako o neoprávněné, ale spotřebitel se závěry reklamace nesouhlasí a dožaduje se nápravy, musí důvody zamítnutí reklamace rozporovat. Silným a přesvědčivým důkazem o tom, že reklamace nebyla vyřízena řádně, je posudek soudního znalce z oboru. Prokáže-li posudek nedůvodnost zamítnutí reklamace, má spotřebitel právo požadovat nápravu nebo má možnost přímo odstoupit od smlouvy, protože jeho reklamace nebyla vyřízena řádně a včas. Odstoupením od smlouvy se závazek ruší od počátku a strany si vrátí to, co si plnily. Kromě toho má také spotřebitel právo na náhradu účelně vynaložených nákladů spojených s reklamací (tedy včetně proplacení znaleckého posudku). Seznam soudních znalců je možné vyhledat mimo jiné na webové adrese www.dtest.cz/soudni-znalci.

26.2.2020 06:12, před 5 lety