Česká aukční energetická s.r.o.

#39124Podvodný telefonát

7 měsíců 11 dnů 3 hodiny

27.01.2020, před 5 lety

Zuzana Novotná

dnes mi bylo voláno touto společností, že jsem majitelka elektrické přípojky k bytu, kde žijí moji rodiče a ti jsou i majitelé (já tam mám sice trvalé bydliště, ale již 4 roky tam nebydlím). Nikdy jsem se o toto nezajímala, nikdy jsem nic nepodepisovala ani o energiích s nikým nejednala, to je starost výhradně rodičů. Řekla mi, že mi v březnu 2019 měl přijít dopis a tam bylo napsáno, že si přípojku musím aktualizovat. Samozřejmě mně žádný dopis nepřišel. A jelikož jsem nereagovala na dopis, tak mi prý volají dnes. Že takto zastupují energetické společnosti a vyřizují to za ně !!!!! To, kde na mě sehnali kontakt a adresu asi řešit nebudu i když mě to tedy, slušně řečeno, vadí . Když jsem tohle všechno paní do telefonu řekla, odpověděla, že vůbec netuší, kde se stala chyba a že si sežene kontakt na rodiče (což zase nevím tedy kde !!! ).

voláno z telefonního čísla 530 519 090

Nevím, zda se tohle dá někdy vyřešit...ale mělo by se vědět o tom, že se to stále děje !!!

18.2.2020 14:36, před 5 lety

Ze stížnosti vyplývá, že spotřebitelka nemá k bytu vlastnické právo a ani není stranou v řešeném smluvním vztahu se společností poskytující energie. Není-li spotřebitel vůči společnosti vázán, nemá společnost nárok od spotřebitele cokoli požadovat a spotřebitel nemá povinnost poskytovat jakékoli plnění.

Vzhledem k tomu, že stížnost neobsahuje vynutitelný právní nárok, nemůže být na portálu VašeStížnosti.cz publikována, předáváme jí však společnosti, jako podnět ke zlepšení služeb.

7.9.2020 13:29, před 4 lety

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009. Spotřebitelka má také možnost využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.