Dne 5.9. 2019 jsem zakoupila poukazy na laserové ošetření v celkové částce 7 350,- Kč. Původně jsem byla objednána na ošetření dne 25.11. 2019 a už na tento termín jsem čekala velmi dlouho (od začátku října) údajně z důvodu oprav laserového přístroje. I v současnosti mně není možno přidělit v dohledné době termín na ošetření, neboť klinika dle svého vyjádření nemá laserový přístroj k dispozici. Přesto ošetření na svých stránkách stále nabízí.
Z důvodu nemožnosti splnit předem uhrazenou službu jsem dne 12.12.219 reklamovala požadovanou službu a žádala vrácení peněz. Peníze jsem dosud neobdržela a údajně je případ v řešení finančního oddělení. V případě, že reklamace nebude kladně vyřízena, jsem rozhodnuta podat stížnost na obchodní inspekci za nekalé obchodní praktiky, neboť ošetření laserovým přístrojem je stále nabízeno a klienti jsou systematicky obelháváni a případně řešit případ soudní cestou.
laserová epilace
Vrácení peněz
Poskytovatel služby je povinen dodržet své povinnosti, ke kterým se ve smlouvě zavázal. Pokud by nemohl poskytnout službu v ujednaném čase nebo v jakosti, jež inzeroval, jednalo by se o podstatné porušení smlouvy. Spotřebitelka by pak měla možnost odstoupit od smlouvy a žádat vrácení peněžních prostředků za neposkytnutou službu.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.