Aurora Ignite Devine & Co s.r.o. - vevio.cz

#39233Ztracená zásilka

1 měsíc 3 dny 1 hodina

29.01.2020, před 5 lety

Romana Walicová

Dne 8.12. 2019 jsem si objednala sportovní mikinu a tepláky značky Jordan ve vyšší cenové kategorii, bohužel po měsíci tedy 4.1. 2020 mi přišla zpráva, že moji zásilku ztratila zásilková služba a bylo mě požádáno o zaslání čísla účtu a následného vrácení peněz na můj bankovní účet, což jsem ihned ve stejný den provedla, ovšem je tomu už 52 dnů a stále mi nepřišly ani peníze ani zásilka.
Děkuji Walicová

Pánská stylová tepláková souprava Jay

Vrácení peněz

30.1.2020 09:43, před 5 lety

Pokud se smluvní strany dohodly na zrušení smlouvy od počátku, mají povinnost vrátit si plnění tak, jak si sjednaly. Strana, která takto nepostupuje, drží majetkový prospěch bez právního důvodu (právní důvod dohodou o zániku smlouvy odpadl), jednalo by se tedy o bezdůvodné obohacení. Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.

Vzhledem k tomu, že je prodávající zahraniční podnikatelský subjekt sídlící v EU, doporučujeme spotřebitelce, aby se obrátila na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.

3.3.2020 21:52, před 5 lety