Aurora Ignite Devine & Co s.r.o. - vevio.cz

#39297Nevyřízení reklamace

1 měsíc 17 dnů 7 hodin

01.02.2020, před 5 lety

Jaroslav Krčál

5.11. jsem si v obchodu Vevio objednal zboží, které sice došlo, ale velice pozdě a o několik velikostí menší.
16.12. (v den obdržení zboží) jsem tedy na zmíněný obchod zaslal reklamační formulář se všemi podklady. Přišlo mi potvrzení o obdržení reklamace, ale jinak bohužel bez odpovědi.
19.1. (po uplynutí zákonné lhůty na vyřízení reklamace) jsem se na obchod obrátil znovu s žádostí o okamžité vrácení peněz. Opět bez reakce.
Dnes, 1.2. jsem poslal další žádost, ale jelikož obchod nereaguje, neočekávám posun k lepšímu.Na internetu jsem se až nyní dozvěděl, že s obchodem má problém daleko víc lidí, tak píšu i sem.

Pánský zimní kabát Elliot, Barva: Gray, Velikost: L

Vrácení peněz

3.2.2020 11:14, před 5 lety

Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se podnikatel se spotřebitelem nedohodne na lhůtě delší. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy. Dojde-li k podstatnému porušení smlouvy, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit a žádat vrácení peněžních prostředků. Spotřebiteli doporučujeme, aby si uchoval všechny dokumenty prokazující, že reklamace byla uplatněna. Nevyřídí-li prodávající reklamaci včas, dopouští se rovněž přestupku, za který mu hrozí pokuta od České obchodní inspekce.

Vzhledem k tomu, že je prodávající zahraniční podnikatelský subjekt sídlící v EU, doporučujeme spotřebiteli, aby se obrátil na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.

18.3.2020 20:00, před 5 lety