Vlastimil Valášek

#39334Zkažená oprava v servisu

4 měsíce 11 dnů

03.02.2020, před 5 lety

Monika Osvaldová

Zdravím,jdeme za Vámi ohledně rady a pomoci. Jak máme prosím postupovat při zkaženém servisu? Auto jsme vezli začátkem minulého týdne t.j 28.1. 2020 na banální výměnu oleje (motorového a převodového). Jedná se o automatickou převodovku, před předáním do rukou servisu, že auto fungovalo bez problému (mám na to 3 nezávislé svědky,které jsem několikrát vezl),a po výměně oleje v převodovce servisem, převodovka přestala řadit. Servis se tomu staví laxně, závadu neřeší, jen se vymlouvají, auto stojí od pátku t.j. 31.1. 2020 na dvoře aniž by to někdo řešil. Poradíte nám prosím? Předem děkujeme.

Hyundai Santa Fe 2008,zlatá barva

Dát auto do PLNĚ POJÍZDNÉHO STAVU,JINOU MIMO NEHLÁŠENOU a NIMI PROVEDENOU OPRAVU UDĚLAT a OPRAVIT NA JEJICH NÁKLADY (před předáváním auta do servisu,auto bylo plně pojízdný

4.2.2020 12:05, před 5 lety

Mezi spotřebitelem a společností byla uzavřena smlouva o dílo (oprava, úprava věci) . V rámci tohoto smluvního typu musí zhotovitel dle § 2590 odst. 1 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, provést dílo s potřebnou péčí, což znamená, že postupuje pečlivě tak, aby provedl dílo dle ujednání stran a zároveň aby nezpůsobil na věci poškození.

Dle § 2944 občanského zákoníku odpovídá za poškození věci, která je předmětem závazku ten, kdo ji převezme za účelem splnění povinnosti ze smlouvy. V takovém případě je druhá strana povinna škodu nahradit. Pro vznik odpovědnosti za škodu je podstatné zjištění vadně provedené práce, proto, neuzná-li své pochybení zhotovitel v rámci řešené reklamace, doporučujeme vyhledat znalce.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost využít mimosoudního řešení při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/.

14.6.2020 13:50, před 5 lety

Podnikatel nevyužil možnosti na stížnost reagovat. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009. Spotřebitelka má také možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů lze vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.