CCC Czech, s.r.o.

#39339Zamlčení informací ohledně podané reklamace

1 měsíc 19 dnů 3 hodiny

03.02.2020, před 5 lety

Markéta Vařeková

Chtěla bych upozornit na zamlčení ohledně postupu reklamace. Dnes jsem byla na prodejně v Olomouci v CCC - Pražská, prodejna v Olomouc City. Paní vedoucí prodejny mi sdělila zamítnutí reklamace po měsíci kvůli znečištění obuvi. Obuv byla umytá, minimálně znečištěná. Arogantní chování paní vedoucí prodejny mluvilo za vše, ptala jsem se jí, proč mi tuto skutečnost nesdělili u přijetí reklamace, že obuv musí být vyčištěna jako by byla nová, pán který obuv v lednu přebíral a byl vedle ní mi řekl že je pravda, že tohle mi sdělit mohl ale prostě to neudělal. Paní vedoucí mu řekla že se se mnou vůbec nemusí bavit, a že jsou zvyklí, že lidi na ně křičí běžně... vůbec se nedivím že lidi na prodejně křičí, když mají zaměstnanci takové arogantní chování. Dcera ty boty měla měsíc a něco když se jí zničily, reklamaci mi neuznali, je začátek února, mám prý přijít znovu s umytou botou,prý pán obuvník botu zalepí až ji náležitě vyčistím, a má na to měsíc, za chvíli březen. Mám pocit že zaměstnanci si dělají z lidí srandičky a náležitě se pak na prodejně baví na jejich účet. Paní vedoucí se usmívala a ještě ze mě vlastně udělala prasátko. Mimochodem tento postup byl dle České obchodní inspekce špatný, kdy mi byla zamlčena náležitá část informací důležitých pro uznání reklamace, kdy zaměstnanci jsou povinni informovat člověka náležitě, ne že jsem si to měla přečíst z letáku. Od čeho tam tedy jsou? aby byli arogantní na lidi a vysmívali se jim do obličeje??? Po měsíci nošení aby se boty rozpadly a ještě aby pan obuvník řekl že na ně nechytne, trochu fajnovka ne? Boty jsem řádně nafotila, a zítra tam půjdu znovu, znovu je umyji a zase počkáme měsíc než pan obuvník rozhodně. Mám pocit že na takových podvodech si CCC postavilo kariéru. Boty za 650 Kč vydržely měsíc, peníze v nedohlednu a ještě má nepříjemnosti s reklamací. Děkuji za vyjádření, s pozdravem Vařeková Markéta

boty na zimu vycházkové, z prodejny CCC obuv Olomouc

ověření chování zaměstnanců ohledně postupu, vrácení peněz za obuv, v případě zájmu dodám fotografie a dokumentaci.

4.2.2020 10:59, před 5 lety

Vzhledem k § 4 občanského zákoníku se předpokládá, že každý jedná s rozumem průměrného člověka a lze to od něj v právním styku očekávat, a vzhledem k dobrým mravům, že kupující by měl obuv k reklamaci zanést v dostatečně čistém a přiměřeném stavu a naopak prodejce by neměl požadovat přemrštěné podmínky k absolutní čistotě obuvi jako nástroj šikanózního chování vůči zákazníkům.

Podle § 13 zákona o ochraně spotřebitele má prodejce povinnost poučit o podmínkách reklamace. Pokud tak neučinil, lze podat podnět dozorovému orgánu.

Spotřebitel, který je přesvědčen, že došlo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, se může obrátit na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.

22.3.2020 19:35, před 5 lety