Pratenorm s.r.o.

#39360Poplatek za registraci

15 dnů 4 hodiny

04.02.2020, před 5 lety

Leona Drozdková

Měla jsem zájem o dům, který byl přes s dražby.
když jsem se na daný dům ptala společnosti s dražby (centrum aukci.cz s.r.o.) přišla mi reakce, že musím provést registraci. A že je bez nutnosti se účastnit na dražbě, a tak jsem tak učinila v domnění, že je vše zdarma. Do e-mailu mi přišli informace o daném domě a pote mi přišla výzva k zaplacení registračního poplatku 5000Kč. Vůbec jsem nevěděla, co to znamená. Měla jsem dojem, že je vše zdarma. Ano moje chyba je, že jsem si nepřečetla všeobecné obchodní podmínky, a souhlasila jsem s tím. Kdyby v prvotním emailu bylo, že po registraci v případě projevení zájmu budu platit 5000Kč nikdy bych se neregistrovala. Ale jak píší, je to moje chyba. Jsem maminka na mateřské dovolené a nemohu si dovolit zaplatit 5000Kč za registraci. Moc mě to mrzí, že musím psát tady a řešit to. Kdybych si přečetla obchodní podmínky, nemuselo by se nic takového dít. Psala jsem na společnost email a několikrát volala na jejich linku, kde mi paní řekla, že se celá věc řeší, do dnešního dne se mi nikdo z firmy neozval a já jsem z toho nešťastná, nechci mít problémy. Prosím Vás o prominutí registračního poplatku anebo jeho snížení na 500Kč i to je pro mě velká částka. Děkuji za Vaši odpověď Leona Drozdková.

Registrační poplatek

Prosím o prominutí poplatku nebo jeho snížení na 500 kč za chybu kterou jsem provedla.

5.2.2020 08:33, před 5 lety

Než dojde k uzavření smlouvy mezi spotřebitelem a společností, má společnost povinnost informovat spotřebitele o ceně. Podnikatel má povinnost spotřebitele seznámit se službou a jejími hlavními vlastnostmi. Pokud tak neučiní, mohou být naplněny znaky klamavého opomenutí, jenž je nekalou obchodní praktikou, která je zákonem o ochraně spotřebitele zakázaná. Spáchá-li společnost přestupek dle § 24 odst. 1 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, může Česká obchodní inspekce udělit sankci až do výše 5 000 000 Kč. Podání podnětu k šetření je možné zde: https://www.coi.cz/podatelna/

Spotřebitel by mohl namítat neplatnost přihlášky, neboť byl druhou stranou uveden v omyl o rozhodující okolnosti.

Co se týče poplatku spojeného s registrací účtu, není na něj upozorňováno v registračním formuláři ani jinak. Informace o ceně je podstatnou náležitostí o které musí být spotřebitel jasně informován v průběhu všech fází registračního procesu, resp. sdělování údajů společnosti, aby po něm mohla následně společnost tuto částku žádat. Sdělení o ceně skryté v ceníku či podmínkách se tak nejeví jako dostatečné informování spotřebitele.

5.2.2020 12:03, před 5 lety

Dobrý den paní Drozdková, jak sama píšete: citace "Prosím o prominutí poplatku nebo jeho snížení na 500Kč za chybu kterou jsem provedla". Vy tedy provedete chybu a chcete od nás prominout 4.500,-Kč ? Je to logické ? Ale i tak, aby jste viděla od nás vstřícnost, opakovaně Vaši žádost o prominutí části poplatku posoudíme, projdeme celý Váš obchodní případ od Vaší žádosti, po registraci, čerpání naší služby a uvidíme. Jen pro Vaši informaci, pokud se tímto zpětným posouzením všech výše uvedených kroků budeme zabývat, kdo tento čas zaplatí ? Ano, směřujeme tuto úvahu k tomu, že někteří klienti se opravdu domnívají, že se jedná pouze o přeposlání vyhlášky a posudku, ale již nikdo z těchto klientů nechce vidět ostatní skutečnosti, zejména časovou, resp. finanční náročnost nejen na lidské zdroje, ale i inzerce, provozní náklady atd, atd.,, která musí být vynaložena právě proto, aby klient mohl obdržet "pouze vyhlášku a posudek", je nám jasné, že kdo toto vidět nechce, tak to nikdy neuvidí, ale jen pro zopakování ve stručnosti: vyhledání vhodných dražeb, kontrola dokumentů, selekce vhodných dražebních jednání, zadání do inzerce, zaplacení inzerce, denní kontrola aktuálnosti dražeb, telefonní a emailová podpora, zpětná kontrola úspěšnosti dražeb, atd, atd., vše za využití "velmi drahých lidských zdrojů", toto vše se musí realizovat, aby klient mohl "pouze obdržet vyhlášku a posudek"......Každý ať si již odpoví sám, zda poplatek 5.000,-Kč, včetně DPH za výše uvedené je "hodně nebo málo".

5.2.2020 13:51, před 5 lety

Leona Drozdková

Děkuji Vám, za Vaši vstřícnost v této věci a byla bych moc vděčná za posouzení.
Jak jsem již psala, celá situace mně velice mrzí, jsem maminka na mateřské dovolené a jen tak tak vyžiju měsíčně.
Moc si Vážím toho, že to se mnou chcete řešit. Omluvám se Vám za vzniklé komplikace.
Děkuji s pozdravem Leona Drozdková

10.2.2020 23:34, před 5 lety

Dobrý den paní Drozdková,

Vaší žádosti o prominutí poplatku se vyhovuje, vzhledem k Vašemu slušnému jednání a formě, kterou s námi komunikujete a k individuálnímu posouzení Vašeho případu.

Výzvu berte jako bezpředmětnou, nepožadujeme ani Vámi nabízených 500,-Kč.

S pozdravem,

Tým S-drazby.cz

11.2.2020 08:16, před 5 lety

Leona Drozdková

Moc si vážím prominutí celého poplatku, moc vám děkuji!
Děkuji za kladné vyřízení me žádosti, jsem moc rada.
přeji pěkný den. Děkuji Drozdkova

11.2.2020 12:26, před 5 lety

Není třeba další komentář, stížnost můžeme uzavřít. Děkujeme.

11.2.2020 13:46, před 5 lety

Stížnost přeřazujeme na spotřebitelku, aby mohla stížnost uzavřít. Zároveň přikládáme také odkaz na varování Exekutorské komory ČR, které je dostupné zde: https://www.ekcr.cz/1/aktuality-pro-media/2683-exekutorska-komora-varuje-ceskym-internetem-se-siri-podvodne-drazby?w=

19.2.2020 15:05, před 5 lety

Leona Drozdková

Komentář: Děkuji, za kladné vyřízení me žádosti, za prominutí poplatku v celé vyšší.