9.1. jsem objednala zboží. 16.1 mi přišel balíček na zásilkovnu, avšak s jiným zbožím. Obratem jsem informormovala společnost e-mailem (telefonní kontakt není k dohledání) o špatném zboží. Zboží zasláno ihned zpět.
Pro nepřevzetí se mi balík po 14 dnech vrátil zpět. Firma se ozvala, že platbu vrátí až dojde zboží. Snažila jsem se s nimi komunikovat, ale dále již nereagují.
Číslo objednávky: 99731686 objednané u cyberix.cz
Vzácení platby za zboží + veškeré náklady se snahou nevyžádané zboží vrátit.
Pokud nebylo dodáno zboží v ujednané jakosti a provedení, jedná se o vadu, za kterou je odpovědný prodávající. Kupující má právo na uplatnění reklamace ve lhůtě 24 měsíců od převzetí zboží. Prodávající je povinen přijmout reklamaci a posoudit vytýkané vady. Bylo-li zboží reklamováno v prvních 6 měsících od jeho převzetí, má se dle § 2161 odst. 2 občanského zákoníku za to, že věc byla vadná už při koupi. V případě soudního sporu by musel prodávající prokázat, že věc v době převzetí vadná nebyla.
Spotřebitel by rovněž mohl žádat náhradu škody (poštovné), která mu v souvislosti s porušením smluvní povinnosti ze strany prodávajícího vznikla.
Spotřebitel má možnost využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Podnikatel je povinen poskytnout České obchodní inspekci součinnost potřebnou k efektivnímu průběhu mimosoudního řešení spotřebitelského sporu. Pokud tak neučiní, má Česká obchodní inspekce pravomoc udělit podnikateli pokutu až do výše 1 000 000,- Kč. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese: www.adr.coi.cz.