Aurora Ignite Devine & Co s.r.o. - vevio.cz

#39396Nevyřízená reklamace zboží

1 měsíc 12 dnů 10 hodin

05.02.2020, před 5 lety

Veronika Doležalová

Reklamovala jsem u společnosti vevio zboží, jelikož přišlo nekvalitní, halenka děravá, kabát nesedí velikostně, špatný střih. Vyplnila jsem reklamační formulář a přišlo mi, že reklamace bude vyřízena nejpozději do 30 dnů, což je zákonná lhůta pro vyřízení reklamace. Bohužel zákonná lhůta uplynula, doposud mě nikdo neinformoval. Na moje opakované e-maily nikdo nereaguje. Prosím, jak mám postupovat dále, na koho se mohu obrátit? Děkuji.

Dámská halenka Rissto, Zimní dámský kabát Luzuzi

Žádám o vrácení peněz zpět na můj účet.

16.2.2020 11:23, před 5 lety

Kupující může uplatnit právo z vady, která se vyskytne u spotřebního zboží v době 24 měsíců od převzetí. Prodávající má dle ustanovení § 19 odst. 3 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, povinnost vyřídit reklamaci bez zbytečného odkladu. Nejdelší možná lhůta je přitom 30 dní. Jediná výjimka je v situaci, kdy se prodávající se spotřebitelem výslovně dohodne na delší reklamační lhůtě.

Pokud prodávající nevyřídí reklamaci ve stanovené době (30 dnů nebo individuálně sjednaná doba), jedná se o podstatné porušení smlouvy. Dle ustanovení § 2002 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, má v takovém případě spotřebitel právo odstoupit od smlouvy. Prodávající má po odstoupení povinnost vrátit spotřebiteli kupní cenu výrobku.

Odstoupení od smlouvy lze oznámit kterékoliv pobočce prodávajícího možnými prostředky komunikace, přičemž je nutné identifikovat kupní smlouvu, od které spotřebitel odstupuje.

V případě, že v právním vztahu figuruje zahraniční subjekt, může se spotřebitel o pomoc obrátit také na Evropské spotřebitelské centrum na stránkách www.evropskyspotrebitel.cz. Služby Evropského spotřebitelského centra jsou zdarma.

17.3.2020 18:53, před 5 lety