Garofano, s.r.o.

#39438Nevracení peněz po vrácení zboží (nepřebráno) ve 14-ti denní lhůtě

8 měsíců 23 dnů 8 hodin

06.02.2020, před 5 lety

Alena Turnerová

V e-shopu star-šperky.cz zakoupeno dne 6.1.20 zboží za Kč=723,9, toto uhrazenou platebním převodem předem. Zboží bylo k vyzvednutí v Zásilkovně až 14.1.20. Zboží se mi nelíbilo, navíc bylo dodáno pozdě. Stejně jsem musela narychlo koupit něco jiného (šlo o dárek k narozeninám 11.1.20). Rozhodla jsem se ho tedy vrátit ve 14-ti denní lhůtě bez udání důvodu. Toto jsem učinila doporučeným dopisem na adresu STAR-ŠPERKY.CZ, Legionářů 344, Příbram 7, 261 01, uváděnou na jejich stránkách dne 15.1.20. Od České pošty mi začala poté chodit upozornění, že adresát nebyl zastižen a zásilka byla uložena na poště v Příbrami. Tu si nikdo nevyzvedával (opět mi o tom chodila avíza od České pošty). Proto jsem začala volat na čísla uvedená na stránkách. Jedno neexistuje (viz ref. údaj)vůbec, druhé (viz ref. údaj), uváděné jako zákaznická linka v době od 9,00-13,00h., nikdo nebere, a hovory se vždy po chvíli zruší. Asi přímo ze strany dodavatele. Na e-mail, který jsem napsala 29.1.20, aby si zásilku vyzvedli, nikdo nezareagoval. Dne 5.2.20 mi tak byla ona zásilka vrácena zpět na mou adresu. Nyní mám nechtěné zboží tedy u sebe. Zkouším volat, ale stále mi to nikdo nebere. Trvám na vrácení peněz na účet.

BMBCUrh04 Stříbrný řetízek Silvego CURB 1,3mm rhodiovaný, dl. 40 1x za Kč=286,4, VSW051P Silvego stříbrný přívěsek se Swarovski Crystals modrý opál 12mm 1x za Kč=388,5, doprava 1x za Kč=49, Celkem Kč=723,9

Trvám na vrácení peněz na účet č. (viz ref. údaj)

26.2.2020 15:39, před 5 lety

Pokud daná kupní smlouva byla uzavřena prostřednictvím prostředku umožňující komunikaci na dálku, má spotřebitelka právo od smlouvy odstoupit ve lhůtě 14 dní od převzetí zboží. Toto právo náleží spotřebitelce i v případě, že zboží ještě nepřevzala, jak vyplývá ze směrnice 2011/83/EU. Pokud spotřebitelka odstupuje od smlouvy, je povinna o tom informovat prodávajícího (v případě soudního sporu by musela spotřebitelka prokázat, že od smlouvy odstoupila). Z uvedené stížnosti vyplývá, že spotřebitelka svou povinnost řádně splnila.

Prodávající je povinen vrátit spotřebitelce peněžní prostředky nejpozději do 14 dnů ode dne, kdy bylo od smlouvy odstoupeno. Nevrátil-li prodávající peněžní prostředky ve výše uvedené lhůtě, může spotřebitelka požadovat také zákonný úrok z prodlení.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

29.10.2020 21:15, před 4 lety