CCC Czech, s.r.o.

#3950Neuznaná reklamace

04.08.2014, před 10 lety

Eva Raidová

Loni v červnu jsem si koupila boty,v prodejně jsem si je řádně vyzkoušela,poté jsem je použila jen 1x asi hodinu na svatebním obřadu,pak byl problém se v nich přemístit na hostinu,pásky nedržely na nohou.Nenosila jsem je,až letos jsem je nabídla kamarádce-ta po odzkoušení doma byla spokojena, posléze i ona nemohla v nich nikam dojít.Boty jsem před měsícem reklamovala, poněvadž jsem si řekla, že problém není "v nohách", ale "v botách".Prodejna Breda Opava je odeslala k posouzení pí Pavle Hlobilové-areál Svit, IČO 68759720. Její vyjádření zní:"Reklamovaná obuv jsou dámské letní sandály na klínu.Rozdíl výšky podešve mezi nártem a patou je cca 6,5cm.Obuv je vyrobena z usňového materiálu.Střih obuvi je náročný na správný výběr velikosti a tvaru obuvi.Při nošení obuvi s vysokým podpatkem nebo klínem noha při chůzi vlivem sklonu stélky sklouzne do špičky a pata je volná.Z toho důvodu dochází k padání pásku na patě z nohy.Nevhodně zvolený druh,velikost,šíře nebo tvar obuvi nemohou být důvodem k pozdější reklamaci!Na obuvi nejsou žádné materiálové ani výrobní vady.Reklamaci doporučuji zamítnout jak neoprávněnou."
Myslím si,že tato posuzovatelka vlastně dokázala,že pásky na patě padají a dle mě jsou opravdu nenositelné.

Artikl 1445-07 Lasocki č. 38 Kč 899,--

Chci vrátit peníze, jelikož boty jsou nenositelné-pásky jsou řešeny a přišity tak, že padají z nohy a boty pak nedrží a nedá se v nich chodit.

5.8.2014 13:01, před 10 lety

V případě, že již uplynulo více než 6 měsíců od převzetí výrobku a spotřebitel se zamítnutím reklamace nesouhlasí, důkazní břemeno ohledně existence vady leží na něm.
Spotřebitel se tak může rozhodnout, že si nechá zpracovat znalecký posudek, ve kterém se znalec bude zabývat existencí a povahou vady. V případném sporu se tím vylepší jeho důkazní postavení. V případě, že posudek vyjde ve prospěch spotřebitele, má spotřebitel právo na řádné vyřízení reklamace a na úhradu znalečného. Seznam znalců je na www.justice.cz nebo na www.dtest.cz/soudni-znalci.

3.11.2014 08:41, před 10 lety

Společnost CCC Czech, s.r.o. nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti. V soudním řízení by spotřebitel nesl důkazní břemeno, musel by tedy prokázat, že vada byla přítomná na zboží v době uplatnění reklamace (nejlépe znaleckým posudkem).