9.8. 2019 jsem koupil boty Adidas HOOPS 2.0 MID BB7208 cena 1654,-Kč. Reklamace číslo 52/1/20. Obsah reklamace levá a pravá špička prasklý materiál. Reklamace byla zamítnuta z důvodu, že poškození se nachází na dobře viditelných místech a mohl jsem si všimnout při každodenní údržbě. Tímto se prý zákazník připravil o právo, aby reklamace byla uznána. Boty které stály 1654 Kč, by měli něco vydržet a né, aby za půl roku praskli. Obuv by měla být ke každodennímu nošení a tím, že prasknou tak je asi něco špatně. Jsem velice nespokojen.Proto jsem poučen a už si zde nikdy nekoupím žádné boty, a to jsem si prvně myslel, že se zde prodávají kvalitní boty …
Adidas HOOPS 2.0 MID BB7208
Chtěl bych vrátit peníze, jelikož boty, které stojí tolik peněz a nevydrží ani půl roku, mi nepřijde zrovna normální.
Prodávající neodpovídá za vadu, kterou způsobil spotřebitel. V případě soudního sporu by se tedy posuzovalo, zda k poškození obuvi došlo jednáním spotřebitele nebo zda bylo způsobeno vadou. Pokud reklamace byla uplatněna do 6 měsíců od převzetí zboží, musel by v případě soudního sporu prodávající prokázat, že za poškození obuvi neodpovídá. Po uplynutí 6 měsíců se důkazní břemeno otáčí a leží na spotřebitelovi.