Dobrý den. Včera,12.2.2020 jsem zakoupil pohovku + nějaké drobnosti v ceně cca 18 000 Kč.Prodej byl v pořádku, prodavačka se nám opravdu hodně věnovala a informovala nás podrobně o všem možném. Bohužel v množství informací nám zřejmě uniklo, že Vámi zajišťovaná služba zpětné ekologické likvidace staré pohovky se musí objednat současně při prodeji. Alespoň tak mne dnes informovala Vaše zaměstnankyně na info lince. Dost dobře nemohu pochopit, proč to nelze udělat dodatečně a zaplatit elektronicky kartou.Jedná se o malý gauč do 2 m. délky a termín dopravy k nám domů je 18.2.2020 č. objednávky je 118 172. Bylo mi řečeno, že to prostě nejde, resp. že by byla nutná nová návštěva prodejny, vrácení peněz na můj účet a zároveň nové zaplacení pohovky včetně poplatku za likvidaci. A že by mi to navíc ještě nemuselo být takto vyřízeno. Byli bychom rádi, kdyby se ukázalo, že dáma na info lince neměla pravdu.
S pozdravem Miroslav Svoboda, telefon 776 034 640 guide@centrum.cz
Dodatečná objednávka pohovky k likvidaci
Nárok popsaný spotřebitelem ve stížnosti, tedy nárok na poskytnutí určité nadstandadtní služby současně s uzavřením kupní smlouvy, nevyplývá konkrétně ze zákona a řídí se tedy pouze smluvním ujednáním mezi spotřebitelem a prodejcem, resp. obchodními podmínkami dané společnosti.
Ze stížnosti nevyplývá, že by bylo spotřebiteli při předsmluvním jednání sděleno, že objednávka nadstandardní služby nemusí být objednána současně s koupí výrobku, proto patrně není možné uvažovat o tom, že byl spotřebitel o této skutečnosti uveden v omyl.
Spotřebiteli proto doporučujeme opětovný pokus o domluvu s prodávajícím.