Zboží dle objednávky bylo zaplaceno 6.12.2019, doručeno 17.1.2020 ihned v tento den prostřednictvím reklamačního formuláře na jejich stránkách podána žádost o vrácení zboží. Zároveň jsem je informovala mailem. Po urgování reklamace 28.1. odpověděli, že mám vyplnit reklamační formulář. Po upozornění, že tak již bylo provedeno jsem obdržela jejich odpověď, kde jako důvod odmítnutí reklamace společnost uvedla:
je nám to velice líto, ale musíme Vaši žádost o reklamaci zamítnout z důvodu nesplnění podmínek pro otevření reklamačního protokolu.
Důvodem zamítnutí je: potřebujeme reálné foto produktu, nikoliv z internetu
Pakliže si přejete pokračovat v žádosti o reklamaci, prosíme Vás o dodání potřebných informací či dokumentů.
Podala jsem prostřednictví jejich webových stránek reklamaci znovu, tentokrát s reálným fotem jimi dodaného zboží.(dne 5.2.2020).
A od té doby už se neozvali.
Pánská zimní bunda Ranger , dark blue-B, velikost XL s nápisem Salomon
Požaduji sdělení kam mohu zboží vrátit a přeji si vrátit zpět peníze na účet.
Pokud spotřebitelka využila svého práva a od smlouvy odstoupila ve lhůtě 14 dní od převzetí zboží, je prodávající povinen vrátit spotřebitelce peněžní prostředky ve lhůtě 14 dní ode dne, kdy bylo od smlouvy odstoupeno. Prodávající nemusí peněžní prostředky spotřebitelce vracet, pokud mu spotřebitelka neprokáže, že mu vrátila zboží. Nevrátí-li prodávající peněžní prostředky ani ve výše uvedeného lhůtě, má spotřebitelka právo navíc žádat zákonný úrok z prodlení.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.