Dobrý den před pár dny jsem u vás koupil motorový olej carlson 5w 30 ,1litr , ktery měl být slevněny že 400 na 200 . Říkal jsem si že to asi bude kvalita tak jsem jich koupil hned 5ks. Za 1000 Kč. To jest 5 litrů. Nyni vidím že se běžně 4litrova nádoba prodává za 400 Kč a ta litrová za nějakých 122 až 200kč. Jak je možné že dáváte žluté cedulky s padesáti procentní slevou na výrobky které vživote ani takovou hodnotu neměli. Všiml jsem si toho den po nalití oleje , ale obaly a účtenku stále mám . Jestli se k tomu kladně postavíte tak to nebudu dávat do televize , ale chci vyplatit alespoň ten cenového rozdíl . Myslel jsem že šetřím a zaplatil jsem ještě o 500 více.
Carlson motorový olej 5w 30 1litr
Srovnání rozdílu ceny , a nějakou pozornost jako omluvu.
Každá prodejní akce je určitým marketingovým tahem a vždy si je třeba dávat pozor, i když se nemusí jednat přímo o klamavé obchodní praktiky. Těmi však mohou být falešné slevy, kdy prodejce cenu výrobku vlastně vůbec nesníží a slovo ‚sleva‘ použije jen k nalákání nepozorného spotřebitele k nákupu. Nebo dočasné navýšení ceny, aby pak mohla být snížena na původní hladinu a vydávání tohoto rozdílu za slevu.
Spotřebitel, který je přesvědčen, že došlo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, se může obrátit na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.