České aukce s.r.o.

#40022Nedoručitelná výpověď

8 měsíců 3 dny 3 hodiny

25.02.2020, před 5 lety

Jiří Formánek

Dobrý den, rodiče také naletěli a podepsali přihlášku. Nyní po téměř 3 letech ( ve lhůtě 3 měsíců před vypršením platnosti ) jsme poslali vyjádření nesouhlasu s pokračováním ( v opačném případě dojde k automatickému prodloužení přihlášky ) a odebrání plných mocí, toto se ovšem vrátilo jako nedoručitelné . Dojde k automatickému prodloužení i přesto, že jsme se snažili, doporučeným dopisem, odeslat nesouhlas ?

Formánek J.

Dodávka plynu, elektřiny

Doručit výpověď ( nesouhlas s pokračováním ) přihlášky a zrušení plných mocí a získat vyjádření o akceptaci od Českých aukcí.

21.3.2020 14:43, před 5 lety

Fakt, že si prodávající dopis nevyzvedne, neznamená, že vypovězení nebude účinné. Při využití služeb poštovního provozovatele se má zásilka za doručenou třetí den ode dne odeslání (viz úprava domněnky doby dojití v § 573 občanského zákoníku). Zmaří-li vědomě druhá strana (příjemce výzvy k plnění, předžalobní výzvy) dojití, platí, že řádně došlo (viz § 570 občanského zákoníku) a bude vůči prodejci takové právní jednání účinné. Vypovědět závazek lze účinně i e-mailem, pokud spotřebitel prokáže, že byl e-mail doručen (např. reakcí prodávajícího).

28.10.2020 17:51, před 4 lety