Zakoupil jsem kuchyňský blok s myčkou v Plzni na Rokycanské. Pobočka byla zrušena a zjistili jsme poškození kuchyňského bloku. Reklamace proběhla 3krát než linka byla v pořádku. Při reklamaci jsme požadovali výměnu i myčky jelikož to byl vystavený kus místo originálu. Myčka v reklamaci byla zamítnuta a teď nám to vytopilo nově zrekonstruovanou kuchyň. Pobočka Jena nábytek v Plzni na adrese U letiště vůbec nekomunikuje, a nechtěli se mnou sepsat reklamaci z důvodu, že jsem to u nich nekoupil. Když jsem pánovi řekl že jí přivezu a sepíšeme protokol tak mi na to řekl "Já vám to ale nepřevezmu" Volal jsem na cetrálu poslal fotky a zatím mi nikdo nedal vědět. Nabídli mi servis, ale kdo zaplatí zničené dlaždice, protože pod ně natekla voda, jsou nasáklé i zdi a nasáklá je i přední lišta od linky.
myčka Candy
Požadoval bych výměnu myčky, buď za stejnou ALE NOVOU, nebo nabídnutí jiného produktu s případným doplatkem. Co se týká poškozené přední lišty tu bych chtěl také novou a poškození dlaždic z důvodu vytopení (finanční kompenzace, dárkový poukaz na nákup apod.).
Reklamaci může spotřebitel uplatnit na kterékoli pobočce nebo v sídle prodejce, ledaže by předem prodejce určil jiný subjekt, zpravidla servis.
Pokud prodávající odmítá přijmout reklamaci, porušuje § 19 odst. 1 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, a dopouští se správního deliktu, za který mu může být udělena pokuta až do výše 3 000 000,- Kč. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitel důvodné podezření, že společnost porušila povinnost uloženou jí zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad. Více informací o podání podnětu je možné vyhledat prostřednictvím následujícího webového odkazu https://www.coi.cz/podatelna/