Dne 23.2. po 20.hodině jsem do pobočky v Čestlicích přinesla VDSL modem ZTE ZXHN H267A za účelem reklamace. Neměla jsem k dispozici záruční list, bylo mi řečeno, že to není problém, že jej lze dohledat v rámci Vašeho interního systému. Navíc si myslím, že záruční list k modemu vložen nebyl, modem mi byl poslán poštou, a platba mi byla zaúčtována v rámci měsíčního vyúčtování. Jsem si jistá, že to lze ve Vašem systému vyhledat. Na základě domluvy jsem do pobočky přijela znovu ve středu 26.2., aby se problém
s nefunkčním modemem dořešil. Po dlouhém čekání jsem se však nedostala
na řadu, poněvadž kompetentní pracovník byl zaneprázdněn, a musela jsem pak jet do práce. Jeho kolega mě ujistil, že mě pak bude ten druhý pán telefonicky kontaktovat, poněvadž to prý může řešit pouze on. Nikdo mi nevolal. Mám časově náročnou práci, takže tam nemohu jezdit každý den
a doufat, že se dostanu na řadu a že tam bude ten konkrétní pracovník.
A dovolat se do této pobočky je prakticky nereálné, zkoušela jsem to nesčetněkrát, je neustále obsazeno. Podařilo se mi to pouze jednou,
bylo mi řečeno, že mě budou druhý den kontaktovat a opět se tak nestalo. Na apelující e-mail, který jsem poslala do pobočky, taktéž nikdo nereagoval... Již dva týdny nemám doma k dispozici pevný internet,
a za chvíli mi dojdou mobilní data. Prosím o Vaši pomoc v řešení problému.
Pevný internet - nefunkční modem - VDSL modem ZTE ZXHN H267A
Oprava reklamovaného modemu anebo výměna za nový modem
Pokud reklamuje zboží spotřebitel, musí prodávající reklamaci vyřídit do 30 dnů od jejího uplatnění. V rámci této lhůty musí stihnout vadu posoudit, o reklamaci rozhodnout, provést případnou nápravu a ještě spotřebitele o vyřízení reklamace informovat.
V případě reklamace zařízení obecně podnikateli nevzniká ze zákona povinnost poskytnout zařízení náhradní. Podnikatel se ale k tomu může zavázat smluvně.
Uplatňuje-li spotřebitel reklamaci, musí mu prodávající vždy vystavit reklamační protokol. Prodávající je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje; a dále potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace, včetně potvrzení o provedení opravy a době jejího trvání, případně písemné odůvodnění zamítnutí reklamace. Tato povinnost se vztahuje i na jiné osoby určené k provedení opravy."
Hezký den,
velmi mne mrzí, že jste musela na prodejně delší dobu čekat, až do chvíle, kdy jste musela jít do práce a reklamaci modemu nevyřešila a nebyla jste kontaktována později kolegy z prodejny.
S konkrétní prodejnou jsme se spojili a domluvili, že jakmile na prodejnu s modemem dorazíte v době od 9-17 v pracovní den, stačí požádat o vedoucího prodejny a nebudete čekat ve frontě.
Dohledání záručního listu modemu lze provést na prodejně, kde pomocí MAC adresy (štítek ze spodní strany modemu) doklady dohledají.
Zároveň, když budete na prodejně, doporučuji požádat i o úpravu poplatků za dobu, kdy jste měla potíže s internetovým připojením.
Monika Morysová
Guru pro Social Media, O2
Dobrý večer,
moc Vám dekuji za vstřícný přístup. Ale nutno podotknout, že výše zmíněný modem jsem již odevzdala ve Vaší pobočce v Čestlicích
v neděli 23.2. po 20.hodině. A doposud mě nikdo neinformoval o průběhu reklamačního řízení.
Prosím o prověření situace s reklamovaným modemem.
Předem děkuji za Vaši pomoc.
S pozdravem,
Arna Mendová
Hezký den,
při reklamaci se modem zasílá do servisního střediska, který modem prověří - opraví a zašlou zpět na prodejnu. Reklamace trvá jeden měsíc, proto v tomto termínu budete také kontaktována. Z prvního popisku nebylo znatelné, že jste modem do reklamace již předala, ale pokud jste ho tedy první den na prodejně odevzdala, byl již odeslán ke kontrole. Není z časových důvodů možné, aby Vás do druhého dne od odeslání modemu do reklamace, kontaktovala zpět prodejna, že je modem u nich zpět a je nutné nyní vyčkat.
Monika Morysová
Guru pro Social Media, O2