bohužel se mi včera stalo na trase Brno-Bohumín, spoj 1133, že jsme zůstali viset na trati a ujeli mi poslední večerní spoje domů a to nejen mně... stewardi už v Brně věděli, že zůstaneme na trati, jelikož byly uvízlé už 3 spoje před námi. Mohli nám to aspoň oznámit, či nechat vystoupit v Nezamyslicích, kde jsme stáli nejdéle, kam by, pro více cestujících, mohl někdo přijet. Místo toho jsme se po nějakém čase rozjeli a zůstali jsem opět u Němčic n.H. stát... nebo nahradit spoj autobusovou dopravou, za 3 hodiny si myslím, že by to šlo zařídit.. nicméně toto není první situace, která se na této trase a spoji od prosince stala... už 2x nám přestala fungovat lokomotiva v Nezamyslicích, xkrát zpoždění, plus tato včerejší zkušenost. S ČD jsem na této trase nikdy problém neměl.. bohužel tento vlak je posledním spojem z Brna, a proto nemám na výběr a musím cestovat s tímto vlakem.
Spoj 1133 trasy Brno-Bohumín, 5. 3. 2020
Možná autobusová náhrada..
Pokud se chce regiojet dále rozvíjet a jezdit na více trasách, měl by mít v pořádku trasy stávající. Hlavně se zaměřit na tuto trasu, je to katastrofa.. s rychlíky Brno-Praha a s autobusy problémy nejsou.
Společnost RegioJet a.s. poskytuje tzv. Garanci včasného příjezdu, kdy za určitých podmínek kompenzuje zpoždění vlakové dopravy. Délka a typ zpoždění určuje kolik procent z jízdného společnost vrátí. Výše kompenzace závisí na tom, zda je zpoždění zaviněné nebo nezaviněné. Zaviněná zpoždění jsou ta, která vznikla například z důvodu poruchy vozů. Nezaviněná zpoždění jsou pak všechna ostatní, která nevznikla ze strany autobusů nebo vlaků RegioJet – například kalamity či opravy na silnicích a železnicích. V případě kombinace zaviněného a nezaviněného zpoždění je rozhodující, které zpoždění bylo vyšší. Kompenzace nelze sčítat, maximální výše kompenzace je 100 % jízdného. Informaci o tom, jestli je zpoždění zaviněné nebo nezaviněné, sdělí stevardka ve vlaku či autobuse vždy při vyhlášení zpoždění, spolu s důvody proč zpoždění vzniklo. V případě, že je zpoždění předem ohlášeno ještě před odjezdem spoje, nárok na kompenzaci nevzniká. Cestující má možnost buď bezplatně stornovat jízdenku (do příjezdu zpožděného spoje), nebo vyčkat na zpožděný spoj bez nároku na kompenzaci.
Více informací lze zjistit na https://www.regiojet.cz/garance/index.html.