Má objednávka, č.2137772, uskutečněná 6.1.2020, jež obsahovala mikinu a nadkolenky, nebyla kompletní. Přišla mi pouze mikina, nadkolenky do dnešního dne ne. ŽÁDÁM PO NĚKOLIKÁTÉ o vrácení peněz za nadkolenky. Za ty jsem platila 189 Kč na váš účet a žádné mi nepřišly.
Toto je poslední výzva, poté podám trestní oznámení za krádež peněz a podvod.
Dámské teplé nadkolenky Ella, černé
Vrácení peněz na uvedený účet.
Pokud nebylo dodáno zboží v odpovídajícím množství, jedná se o vadu, za kterou je odpovědný prodávající. Vzhledem k tomu, že zboží bylo reklamováno v prvních 6 měsících od jeho převzetí, platí právní vyvratitelná domněnka, že zboží bylo vadné již při převzetí. Odůvodnění zamítnutí reklamace by se tedy mělo vztahovat k prokázání skutečnosti, že věc nebyla vadná při převzetí (tedy, že byly dodány všechny části). Zamítnutí reklamace je proto nutné přesvědčivě zdůvodnit.
Není-li zamítnutí reklamace řádně zdůvodněno a uplynula-li 30 denní lhůta pro vyřízení reklamace, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit, neboť jeho reklamace nebyla vyřízena včas (dle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele). Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/nejcastejsi-problemy/zamitl-vam-prodejce-reklamaci-zbozi-prevzateho-pred-mene-nez-6-mesici/25.