objednala jsem si kráječ z výše uvedeného internetového obchodu, zboží došlo ale s prasklou miskou, tak jsem jej druhý den zaslala zpět na adresu pro vrácení zboží, viz přiložený pod.lístek (zboží doručeno 4.7.2014. Po několika urgencích (emailem, telefon společnost nezvedá) jsem do dnešního dne neobdržela ani náhradní zboží ani peníze zpět. Jelikož již o zboží zájem nemám, chtěla bych vrátit peníze.
Professional Kitchen Dicer víceúčelový kráječ,
vrácení zboží včetně poštovného. tj. 606,-- Kč
e-mail. z 22.7.2014
Dobrý den, jelikož, na mé dotazy ohledně vráceného zboží a urgence se neobtěžujete ani odpovědět, na telefonní lince se ozve pouze záznamník s tím, že se firma ozve a dodnes se neozvala, považuji Vaši firmu za silně nesolidní. Proto žádám, o vrácení peněz za produkt který jsem objednala pod č. 040308, byl vrácen v řádném termínu protože byla mísa prasklá. Protože již nestojím o výměnu produktu plnou cenu včetně poštovného zašlete prosím na účet. cena byla 528,-- Kč, poštovné za vrácené zboží 78,-- Kč. Tj. 606,-- Kč.
V tuto chvíli je nutné rozlišit, zda spotřebitel uplatnil odstoupení od smlouvy, která byla uzavřena prostřednictvím prostředků komunikace na dálku, nebo využil reklamace.
Pokud bylo uplatněno odstoupení, prodávající byl povinen vrátit spotřebiteli všechny zaplacené finanční prostředky včetně nákladů na dodání nejpozději do 14 dnů od odstoupení.
Byla-li uplatněna reklamace s nárokem na výměnu zboží, prodávající má na vyřízení reklamace ze zákona nejpozději 30 dnů. Po marné uplatnění této lhůty má spotřebitel právo na odstoupení od kupní smlouvy.
Společnost Top Product CZ, s.r.o. byla o podané stížnosti informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnosti vyjádřit, proto jsme se rozhodli případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.