O2 Czech Republic a.s.

#40489Nezákonné fakturování nefungující služby

10 měsíců 22 dnů 8 hodin

17.03.2020, před 5 lety

Martina Bialková

Na začátku roku, jsem si u společnosti O2 Czech republic a.s. objednala poskytování internetu a TV. Po zapojení technikem jsem zjistila, že služby nefungují. Internet sotva 5Mb/s místo smluvených 20Mb/s, TV nešla spustit. Po zavolání na Call centrum mi bylo doporučeno abych zařízení do 14 dní vrátila na pobočku a v rámci spokojenosti zákaznika mi nebude nic účtováno. Zarazilo mě, že vůbec k zapojení došlo a že mi nebylo rovnou řečeno, že na naší adrese je slabé připojení. Zařízení jsem vrátila, všechno prý v pořádku, následně jsem obdržela fakturu, znovu jsem jela na pobočku do Ostravy řešit tento problém, bylo mi doporučeno fakturu zaplatit s tím, že mi peníze budou vráceny až se to vyřeší. Po dalších dvou týdnech jsem přes aplikaci moje O2 zjistila, že služba TV je stále aktivní, znovu jsem musela jet na pobočku, kde ani pracovník netušil proč je stále aktivní když obě služby rušil a obě zařízení byly vráceny, takže není možné abych TV dál využívala. Peníze mi stále nikdo nevrátil a jako vrchol jsem obdržela další fakturu, kde je mi účtováno za další období převážně už jen TV, kterou jsem na pobočce rušila spolu s internetem. Celý tento proces trvá už bez mála tři měsice, desítky hovorů a několik zbytečných cest na pobočku. Takové jednání a nezákonné "tahání" peněž z lidí bych od Vaší společnosti nečekala.

Internet HB Bronzový, O2 TV Bronzová, Číslo dokladu za únor 2020: 5132009389, Číslo dokladu za březen 2020: 5133853403

Jelikož dle zákona je při zrušení služby do 14 dní smlouva neplatná požaduji vrácení peněz za vyúčtování za únor 2020. A zrušení faktury z března 2020.

30.3.2020 19:49, před 5 lety

Pro uplatnění práva na odstoupení od smlouvy ve lhůtě 14 dnů dle § 1829 občanského zákoníku je podstatné, zda-li byla smlouva uzavřena v obchodních prostorách společnosti (na pobočce), mimo ně nebo distančním způsobem. Byla-li smlouva sjednána distančním způsobem (přes internet, telefonicky, atd.) nebo mimo obchodní prostory, má spotřebitelka právo od smlouvy odstoupit ve lhůtě čtrnácti dní a to bez udání důvodu. Tato lhůta počne běžet následující den ode dne, kdy spotřebitelce bylo poskytnuto úplné znění smlouvy (buď v listinné, nebo elektronické formě).

Společnost je povinna vrátit veškeré peněžní prostředky, včetně nákladů na dodání, spotřebitelce do 14 dnů od odstoupení od smlouvy, neučiní-li tak, ocitá se v prodlení a spotřebitelka může rovněž požadovat úrok z prodlení v zákonné výši.

Pokud však byla smlouva uzavřena na pobočce, nemůže spotřebitelka uplatnit toto právo, pokud jí nebylo výslovně garantováno společností nad rámec zákona.

1.4.2020 13:41, před 5 lety

je nám moc líto, že jste musela řešit rušení služby z důvodu, že nebyla dodávána v potřebné kvalitě. Vše již bylo vyřízeno v reklamaci OQPHHVH a předpokládáme, že záležitost již není aktuální.

S přáním hezkého dne

Jaroslav Neubauer
Guru pro Social Media, O2

1.4.2020 15:22, před 5 lety

Martina Bialková

Nemám pocit, že reklamací bylo vše vyřízeno. Faktura za březen byla zrušena. To je myslím v pořádku. Ale reakce na předchozí fakturu byla taková, že mi ji ponížíte o 137,59 Kč a tato částka mi bude zaslána zpět. Nevím, kde ty peníze jsou, ale já je nemám. A podle všeho mi měly být vráceny všechny peníze za únor což je 536,6 Kč. Jde mi čistě o princip věci. Podle vyjádření dTestu jste povinni mi vráti veškeré peněžní prostředky a ne jen část, kterou jsem stejně ani nedostala. Byla bych ráda, kdyby se tato záležitost konečně vyřešila.

26.10.2020 17:02, před 4 lety

Tímto zdvořile žádáme společnost, aby se k případu vyjádřila. Pokud tak společnost neučiní, bude stížnost uzavřena.

8.2.2021 22:35, před 4 lety

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009. V případě, že se spotřebitelce nepodaří vyřešit spor smírnou cestou, může se obrátit s žádostí o mimosoudní řešení sporu na Český telekomunikační úřad. Více informací k nalezení zde: https://www.ctu.cz/mimosoudni-reseni-spotrebitelskych-sporu.