be2 S.a.r.l.

#40571seznamka be2 S.a.r.i. VAT ID. : LU21536271

19.03.2020, před 5 lety

Tomáš Laurenčik

Dobrý den přeji,

již čtyři dopisy jsem obdržel z nějaké společnosti intrum o zaplacení částky 170 eur za nějaké služby o kterých mi není známo. Jestli se jedná o nějakou inzerci,kterou jsem nepoužíval nevím ..? Prosím o Vaší pomoc,absolutně zatím nevím co mám dělat .
S ůctou Tomáš Laurenčik tel. 602731514

asi falešná seznamka b2

Požaduji zrušení těchto finančních nároků vůčí mé osobě. Požaduji zrušení mých dat v této seznamce b2 .
Děkuji za pochopení

Tomáš Laurenčik

28.3.2020 15:04, před 5 lety

Žádá-li společnost zaplacení údajné dlužné částky, musí také prokázat, že k tomu má právní důvod. Pokud si je spotřebitel jistý tím, že závazek nikdy neexistoval, patrně nebude možné tento právní důvod prokázat a dluh vymáhat. Před vyplacením jakékoli částky třetí osobě (jiné společnosti) má pochopitelně spotřebitel nárok na to, aby byl seznámen s právně relevantním důvodem, pro který od něj společnost vyžaduje peněžité plnění.

O neexistenci dluhu je vhodné informovat společnost, které byla údajná pohledávka postoupena - tedy společnost Intrum. Neexistuje-li dluh spotřebitelky vůči společnosti, není ani společnost, které je pohledávka postoupena, oprávněna údajnou pohledávku vymáhat. Společnost nemůže ani žádat, aby spotřebitel zaplatil poplatek za vymáhání údajného dluhu. To vyplývá z rozhodnutí Nejvyššího soudu ČR, sp. zn. 32 Cdo 1733/2008.

Pokud by společnost hrozila exekucí na údajně dlužnou částku, platí, že případnou exekuci by musel nařídit nejprve soud (inkasní společnosti nemají žádná další oprávnění oproti běžnému věřiteli, nejedná se o exekutora).

Kromě podání stížnosti prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz se může spotřebitel přidat také k našemu projektu Bojujeme proti neférovým seznamkám. Bližší informace a formulář lze nalézt na webu www.neferoveseznamky.cz.

28.5.2020 16:21, před 5 lety