Dne 31.3.2014 jsem prostřednictvím e-shopu www.krmivo-24.cz objednal náhradní zářivku pro akvárium. Bohužel po dodání jsem zjistil, že zářivka nepasuje do mého akvária. Proto jsem v rámci zákonné 14 denní lhůty 8.4.2014 prostřednictvím e-mailu odstupil od kupní smlouvy a zároveň jsem odeslal zářivku na adresu uvedenou v obchodních podmínkách. Na toto odstoupení jsem obdržel e-mailovou reakci s příslibem vrácení peněz (574 Kč) do 14 dnů. Do dnešního dne jsem bohužel peníze na svůj účet neobdržel a to i přes 2 již poslané upomínky (1x e-mail 17.7.2014, 1x doporučeně 7.8.2014).
Odstoupení od kupní smlouvy ze dne 31.3.2014 na Náhradní zářivku JUWEL Twin-Lite PL 4 Day (15W)
Očekávám bezodkladné vrácení ceny zboží a poštovného (574 Kč), nákladů na zpětné odeslání vracené zářivky (98 Kč) a nákladu na odeslání 2. upomínky doporučeným dopisem (29 Kč), celkem tedy 701 Kč na můj účet.
Nerespektováním zákonné lhůty pro vrácení peněz se subjekt ocitl v prodlení. Má-li spotřebitel důkazy prokazující řádné odstoupení a vrácení zboží, doporučujeme prodávajícímu zaslat tzv. předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu s určením dodatečné lhůtu pro splnění povinnosti, která nesmí být kratší než sedm dní a s upozorněním na případné uplatnění nároku v občanskoprávním řízení.
Při odstoupení hradí náklady spojené s vrácením zboží spotřebitel.
Společnost ANIMAL MARKET s.r.o. byla o podané stížnosti informována. Bohužel doposud
neprojevila zájem se ke stížnostem vyjádřit, proto jsme se rozhodli případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.