DER Touristik CZ a.s.

#40695Vrácení peněz

1 měsíc 19 dnů 4 hodiny

24.03.2020, před 5 lety

Erika Maciková

Dobrý den. Dne 25.3.2020 měla být uskutečněna má dovolená v Egyptě. Bohužel se tak nestalo a vím , že to není Vaše chyba, ale postavili jste se k tomu trošku sobecky. Na stránkách Invie je napsáno,že kdo letí di 31.3.Tak má nárok na vypořádání. Ty co letí po 31.3. se řídí zákony C.K. Taky tam je napsáno, že budu telefonicky kontaktována. Bohužel nikdo nevolal a pouze mi přišel meil, kde jsou jen dvě varianty které nechci využít. Poslala jsem na váš účet 29 978 kč Pro mě to je hodně peněz. Vím, že vy teď máte veliký problémy, mrzí mě to. Ale já vás prosím o poslání peněz nazpět.

Chci vrátit platbu za neskutečněný zájezd.

Vrácení platby 29 978 kč

11.4.2020 14:29, před 5 lety

Problematice rušení zájezdů jsme se věnovali v tomto článku: https://www.dtest.cz/clanek-7953/koronavirus-a-ruseni-zajezdu

Pokud by zájezd měl proběhnout nyní (resp. na konci měsíce března), kdy již bylo nařízením vlády zakázáno občanům ČR vycestovat do zahraničí, nebo ve chvíli, kdy je daná destinace zasažena pandemií nemoci Covid-19, měla by spotřebitelka nárok na odstoupení od smlouvy a vrácení celé zaplacené částky.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Tato služba je bezplatná. Odkaz na podání návrhu na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/.

Více informací lze získat taktéž z: https://www.mmr.cz/cs/ostatni/web/novinky/mmr-oznamuje,-ze-zakaznici-cestovnich-kancelari-mo

13.5.2020 21:05, před 5 lety