Objednala som si lodicky z Ciech a prisli mi po dlhej cakacej dobe okuliare z Ciny za CZK 1948.82. Na stranke nie je uvedeny ziadny kontakt, vyplnila som iba reklamacny formular a ziadala som o vratenie penazi prevodom na ucet. Zaroven som poziadala o adresu kam mam vratit okuliare, ktore som si nezakupila.
Dufam, ze sa mi peniaze vratia
Lodičky HÖGL Nové dámské Boty 5-106735 ,1,1648.82.
vratenie penazi
Pokud bylo dodáno jiné zboží, jedná se o vadu. Má-li věc vady, může spotřebitel v daném případě požadovat dodání nové věci. Není-li to možné, má spotřebitel právo odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení peněžních prostředků. Místo výše uvedených způsobů nápravy může spotřebitel žádat přiměřenou slevu.
Platil-li spotřebitel při nákupu přes internet platební kartou a obchodník nedodá objednané zboží, může spotřebitel využít bankovní nástroj zvaný zpětná platba (chargeback). S jeho pomocí lze za určitých podmínek získat peníze zpět. V případě problému by měl spotřebitel co nejdříve kontaktovat svou banku s žádostí o provedení zpětné platby. Žádost je vhodné podpořit relevantními dokumenty, například kopií komunikace s obchodníkem atd.
Před nákupem prostřednictvím neznámého e-shopu doporučujeme daný obchod prověřit přes webovou adresu www.dtest.cz/eshopy. Na tomto webovém odkazu je možné zjistit, kdo je provozovatelem webových stránek, na kterých funguje e-shop a další informace, jež mohou pomoci při rozhodování, zda u prodávajícího nakoupit.