UNIQA pojišťovna, a.s.

21 dnů 21 hodin

26.03.2020, před 5 lety

TOMÁŠ MACUREK

Dobrý den
dne 12.2.2020 byla nahlášená autonehoda pod uvedeným číslem, do vašeho systému jsem zadal potřebné dokumenty a průběžně dle mého zdravotního stavu kontroloval stav šetření likvidátorem. Nevydržím dlouho stát, nesmím sedět a proto jakákoli práce s PC je pro mě namáhavá.
Dne 20.3. mi přišel e-mail od likvidátora, zde je znění -

věnujte prosím pozornost přiloženému sdělení.

Náhled na aktuální stav řešení Vaší škody naleznete na adrese:

S pozdravem Vaše UNIQA pojišťovna.

UNIQA pojišťovna a. s.
Oddělení likvidace škod z pojištění
dopravních prostředků
Evropská 136
160 12 Praha 6

Prošel jsem váš systém a zde jsem nic nového nenašel.
V příloze ale byla zpráva které jsem se nevšiml a to je celý problém této stížnosti. Po urgencích, jak to vypadá s průběhem likvidace mi pan likvidátor poslal e-mail s upozorněním, že zprávu jsem dostal už 20.2.2020, v tu dobu bylo myslím 24.3.2020. V daném emailu byl kontakt na fa. TOTAL CAR. Po kontaktu s fa. TOTAL CAR mi bylo sděleno, že kupující nemá o auto zájem a pojišťovna to má do systému zadat znovu. Chtěl jsem přes firmu kupujícího kontaktovat, ale zřejmě vypršela časová lhůta pro odkup auta, o které se v e-mailu likvidátor nezmiňuje.

Zde kopíruji e-mail pana likvidátora k ukončení likvidace -

v příloze Vám zasíláme likvidační zprávu.

S pozdravem Vaše UNIQA pojišťovna.

UNIQA pojišťovna a. s.
Oddělení likvidace škod z pojištění
dopravních prostředků
Evropská 136
160 12 Praha 6
Zde je jasně napsáno upozornění na zprávu v příloze a to mi chybí v předešlém e-mailu ze dne 20.2.2020. Jinak bych hned reagoval.

Já nechci svalovat veškerou vinu na likvidátora, jen jsem chtěl vysvětlit, proč jsem nereagoval dříve na zmiňovaný e-mail. Kdybych věděl, že už je automobil v prodeji a lze jednat do určitého termínu, jistě bych reagoval co nejdříve.

předem děkuji za kladné vyjádření

TUCSON HYUNDAI - 6AM 23 97

Jde mi jen o to, aby mi pojišťovna pomohla s prodejem autovraku a opět mě zařadila do systému fa.TOTAL CAR.
Vzhledem k mému úrazu by mi to moc pomohlo a rád bych předešel vzniklému nedorozumění.

Děkuji
S přáním hezkého dne Macurek T.

17.4.2020 11:05, před 5 lety

Pokud spotřebitel s likvidací pojistné události nesouhlasí, měl by nesouhlas se šetřením pojistné události zaslat pojistiteli a požadovat znovu prošetření případu. Nebude-li spotřebitel se svým požadavkem úspěšný, bude vhodné vyhledat právní služby a obrátit se na příslušný soud, případně je možné vymáhat škodu i po samotném škůdci (viníkovi dopravní nehody).

UNIQA pojišťovna, a.s. se rozhodla nevyužít služby VašeStížnosti.cz, a to i s ohledem na povinnost ochrany osobních údajů. Stížnosti a nesouhlasy týkající se UNIQA pojišťovny je možné adresovat na oddělení stížností a reklamací, stiznosti@uniqa.cz, případně je možné využít i ostatní kontakty uvedené na webových stránkách pojišťovny www.uniqa.cz.

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitel může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009.