Dobry den,
pred dvema lety mi manzelka zakoupila na jiz neexistujici strance www.neutracim.cz jizdu autem porsche na zaklade reklamy v tistenych lokalnich mediich s tim, ze jizda se mela uskutecnit na Zlinsku. Kdyz jsem si snazil zakoupeny voucher uplatnit, nenasel jsem nikdy zadny volny termin a tak zacala v roce 2013 peripetie s vymahanim bud terminu jizdy na Zlinsku nebo vraceni penez.
Po neprebernem mnozstvi neuspesnych pokusu si na strance www.super-jizda.cz nejaky termin zarezervovat jsme se pokusili po prodejci vymahat vraceni penez s pripadnym odectenim manipulacniho poplatku, neb sluzba je nedostupna.
Bylo nam nekolikrat prislibeno, ze zadost bude postoupena vedeni apod. a nasledne receno, ze si oni neporusili sve VOP a ze si mame na jejich strance vybrat volny termin jizdy, coz realne nebylo mozne.
Letos na jare dana stranka dokonce nebyla nekolik mesicu dostupna, tak jsem si myslel, ze firma zanikla, coz by bylo vzhledem k jejim sluzbam logicke. Opak je ale pravdou, stranka je stale aktivni, sve vouchery nabizeji pres desitky slevomatu dal a na moje opakovane zadosti o vraceni penez reaguji stale stejne - sjednejte si termin jizdy pres webovku, coz neni mozne.
Mam silne podezreni, ze jejich podnikatelsky model je zalozen na tom, ze clovek radeji obetuje petistovku nez aby se obracel na soud nebo jine organizace a vymahal plneni. Proto Vam take pisu, i kdyz jsem uz sam byl pripraven se danou veci nezabyvat. Rad Vam preposlu veskerou mailovou komunikaci s prodejcem.
Za pomoc dekuji predem a preji hezky den
Petr Taft
Jizda vozem Porsche na Zlinsku
Vraceni penez pro nedostupnost
Spotřebitel by měl uplatnit voucher v souladu s jeho podmínkami, není-li to možné, doporučujeme poskytovatele služby vyzvat písemně k poskytnutí služby a navržení termínu pro její čerpání. K tomu je vhodné určit přiměřenou lhůtu. Neposkytne-li poskytovatel služby v termínu součinnost nebo odmítne-li službu poskytnout, spotřebitel má právo na odstoupení od smlouvy. Odstoupením se smlouva od počátku ruší a strany mají povinnost vrátit si vzájemná plnění.
Vzhledem k tomu, že podnikatel nevyužil možnosti vyjádřit se k případu, a s ohledem na princip dobrovolnosti služby VašeStížnosti.cz jsme se rozhodli stížnost uzavřít. Případný spor tak může být řešen pouze v občanskoprávním řízení.