PPL CZ s.r.o.

#40815Doručení na jinou adresu

1 měsíc 8 hodin

27.03.2020, před 5 lety

Marie Draská

Původní adresa byla přelepená mojí.Ta původní kouskem vyčuhovala, tak že se dala částečně přečíst.Jelikož jsem si nebyla jistá , zda dopis nepatří mě,tak jsem jí otevřela. Obsah opravdu pro mne nebyl. Zavolala jsem na číslo uvedené v původní adrese a s paní konzultovala.Za přebrání zásilky jsem ovšem zaplatila 99kč.Takže mám tu zásilku předat vám? Kde ? A peníze se mi vrátí? Nebo radši poslat na adresu paní , které náleží. Ona totiž na dané adrese nebydlí , dlouho (tu novou mi nadiktovala), ale mobil.číslo její platí.Stále se ale ptám , proč jste jí nevolali? A hned přeposíláte na jinou adresu se stejným jménem? Zbytečné komplikace !!!

zásilka dodaná na jinou adresu

vrátit zásilku tomu komu patří a vrátit peníze za dodání tomu kdo přebral zásilku , nevědomě

28.3.2020 20:59, před 5 lety

Jde-li o úhradu zaplacené částky tak platí, že pokud nebyla mezi spotřebitelkou a poskytovatelem služby platně sjednána smlouva, neexistuje ani právní důvod, na jehož základě by poskytovatel mohl po spotřebitelce úhradu požadovat. Pokud tak přesto učinil, je povinen jí částku vydat zpět, neboť by se z jeho strany mohlo jednat o bezdůvodné obohacení ve smyslu ustanovení § 2991 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.

Ve zbytku platí, že dodal-li podnikatel spotřebiteli něco bez objednávky a ujal-li se spotřebitel držby, hledí se na spotřebitele jako na poctivého držitele. Spotřebitel nemusí na své náklady podnikateli nic vracet, ani ho o tom vyrozumět.

27.4.2020 21:51, před 5 lety