Penny Market s.r.o.

#41461Špatná organizace a nevhodné chování

1 měsíc 16 dnů 6 hodin

17.04.2020, před 5 lety

Petra Martinkova Reinerová

Penny Prachatice-prodavačky věčně nepříjemné, stále špatně naladěné, na zákazníky se utrhují. Navíc senexodrzují nařízení, zákazníci se u kasy cpou jeden na druhého, když jsem požádala paní, aby se na mne netlacila, ještě si otevřela pusu. Nač je tam pán, který má dohlížet na pořádek? Nepatří k tomu v současné době i dohlizeni na to, aby lidi drželi rozestupy? Kukliková

Prodavačky by se měli chovat slušně a zorganizovat dodržování rozestupů u kasy

30.4.2020 16:38, před 5 lety

Mezilidské vztahy se řídí zejména zásadami slušnosti. Pracovník jedná za společnost, která by měla mít zájem na jeho vhodném chování k zákazníkům, lze se tedy setkat i s různými kodexy, které zaměstnavatelé vypracovávají pro své zaměstnance. Vzhledem k výše uvedenému je vhodné se stížnostmi směřujícími na chování zaměstnanců obrátit přímo na jejich nadřízené.

Jednou z povinností prodávajícího, dle mimořádných opatření v oblasti maloobchodu, je aktivně bránit tomu, aby se zákazníci zdržovali v kratších vzdálenostech, než jsou 2 m v prostorách prodejny. (https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/vyhlaseni-nouzoveho-stavu-180234/#maloobchod) Pokud tomu tak není, měla by se spotřebitelka obrátit např. na vedoucí osobu prodejny. Ta by měla zajistit dodržování tohoto mimořádného opatření.

2.6.2020 22:48, před 5 lety