BILLA, spol. s r. o.

#41525Akce

1 měsíc 6 hodin

20.04.2020, před 5 lety

Dagmar Samková

chtěla jsem se na vás obrátit se stížností.V sobotu jsem jela do Bille v Moravských Budějovicích pro 3 bedny Kozla 10´ piva,které bylo od čtvrtka 16.4.do úterý 21.4.v akci.Tam jsem nikde žádného Kozla nenašla,tak jsem se ptala paní prodavačky jestli nemají plné bedny ve skladě,ta mi řekla,že už je vyprodaný,že navážky mají ve čtvrtek a v úterý,takže mám přijet v úterý.Tudíž jsem jela 10km do M.Bud. a 10km z M.Bud.úplně zbytečně,nehledě na to,že jsem se spoléhala na AKCI v Bille a mohla jsem si ho koupit za běžnou cenu u nás v obchodě.Nejsme žádní alkoholici,aby jsem to uvedla na pravou míru,měla jsem doma na stavbě o víkendu řemeslníky.
Tudíž mě napadá otázka,pokud je akce,proč není toto zboží pokryté po celou dobu akce a pokud nejste z jakéhokoliv důvodu mít pokryté toto zboží a mají ho pouze ve dnech dodávky,proč není v letáku,že toto zboží je v akci ve čtvrtek a v úterý??Jela jsem ke konkurenci a zboží si koupila v plné částce u konkurence.
Nesetkala jsem se s tímto problémem v Bille poprvé.U ostatních řetězců jsem se s tímto nesetkala,kdykoliv mají něco v akci,tak toto zboží mají na prodejně. Neřekla by jsem ani slovo,kdyby tato akce končila a zboží bylo vyprodané!!!Ale akce byla v polovině.
Dost mě to naštvalo,protože jsem měla dost jiné starosti a práci,než jezdit jen tak 20km po okrese.Ráda by jsem znala vaše stanovisko.
Děkuji Samková Dagmar

Lahvové pivo KOZEL desetistupnové.

Zboží by mělo být po celou dobu akce.

20.4.2020 10:00, před 5 lety

Prodávající při propagaci svého zboží (včetně doprovodných akcí) činí vůči spotřebiteli nabídku k uzavření smlouvy a zavazuje se dodat toto zboží. Z tohoto pravidla však existují dvě výjimky. Jednou z nich je výhrada vyčerpání zásob a druhou je ztráta schopnosti podnikatele plnit. Pokud pro velký zájem kupujících není prodávající schopen dodat zboží, nenese za to zodpovědnost, pokud tedy tak nejedná úmyslně.

Kdyby prodávající slibované zboží vůbec neměl v úmyslu dodat a celá akce měla sloužit pouze k nalákání zákazníků na jeho služby, mohlo by takové jednání naplňovat znaky tzv. vábivé reklamy, která je zakázanou obchodní praktikou. Vábivou reklamou se rozumí situace, kdy prodávající nabízí ke koupi výrobky nebo služby za určitou cenu, aniž by zveřejnil důvody, na jejichž základě se může domnívat, že nebude sám nebo prostřednictvím jiného podnikatele schopen zajistit dodávku uvedených nebo rovnocenných výrobků nebo služeb za cenu platnou pro dané období a v přiměřeném množství vzhledem k povaze výrobku nebo služby, rozsahu reklamy a nabízené ceny.

Má-li spotřebitelka důvodné podezření, že společnost porušila svou zákonnou povinnost, může se obrátit na krajský živnostenský úřad, který je v tomto případě kompetentní vyhodnotit, zda se společnost dopustila klamavé obchodní praktiky dle přílohy 1 písm. d) zákona o ochraně spotřebitele a případně má možnost prodávajícímu uložit ve správním řízení pokutu.

20.5.2020 15:59, před 5 lety