CZC.cz s.r.o.

#4162Neuznané reklamace telefonu

1 měsíc 2 dny 3 hodiny

28.08.2014, před 10 lety

Dobrý den.
Po čtyřech měsících mi začal zlobit digitizér (dotyková vrstva) u telefonu ZOPO ZP700. V rámci záruční lhůty jsem telefon odeslal přes pobočku v Ústí n. L. do servisního centra CZC. Přišel mi e-mail s vyjádřením "technika", kde bylo uvedeno, že se reklamovaná vada při testování neprojevila. Netuším co zrovna testovali, ale můj telefon to asi nebyl. Po přijetí balíčku jsem já v domácích podmínkách závadu ihned detekoval. Neopravili tam vůbec nic!
Tedy telefon jsem opět zavezl na pobočku. Scénář se opakoval a z emailu z reklamací jsem se opět dočetl, že závada se neprojevila. Očekávaje opět nefunkční telefon jsem si ačkoli starším fotoaparátem, proto ta nízká kvalita, natočil video (takovou rozbalovačku) toho, jak se mi opět projeví chyba vadného digitizéru ihned po vybalení telefonu. Video je nahráno na serveru YouTube, avšak video jsem nezveřejňovat a tudíž není k dispozici každému, ale pouze Vám pro lepší představu o co se jedná. Odkaz na video: http://youtu.be/zipVqle3CiQ
26. 8. 2014 jsem opět dal telefon na pobočku a jelikož je to potřetí co telefon reklamuji požadoval jsem odstoupení od smlouvy a vrácení kupní částky zmíněného telefonu.

Ačkoliv v servisu nikdy na nic nepřišli, trvám na tom co je i zřetelně vidět na videu, že digitizér je z části nefunkční a znemožňuje bezproblémové používání mobilního telefonu. Neschopnost servisu mi nadále přidělává zbytečné starosti s neustálým vyřizováním reklamací.

Požaduji tedy odstoupení od smlouvy a vrácení peněz. Totéž je uvedeno i v záznamu o převzetí zboží při třetí reklamaci. Doufám, že bude vše vyřízeno a dovedeno ke zdárnému konci. O nějakém pokusu o opravu už nechci ani slyšet. Do CZC jsem již 2x psal a ani jednou mi nikdo neodepsal.

Předem děkuji.

Mobilní telefon ZOPO ZP700, černý, sériové číslo: 357774051317476

Od dTestu bych chtěl vyjádření, zda mají být reklamace uznané.
A protože osobně si myslím, že mají být uznány, tak od CZC požaduji nyní při třetí reklamaci již vrácení peněz.

28.8.2014 16:04, před 10 lety

Spotřebitel v tuto chvíli nemá právo na odstoupení, protože reklamace uznány nebyly. Nicméně dle § 2161 odst. 2 občanského zákoníku se má za to, že v případě, kdy se projeví vada během šesti měsíců od převzetí věci, věc byla vadná již při převzetí. Prodávající by měl provést důkaz opaku. V tuto chvíli spotřebitel nabídl důkaz o existenci vady, kterým by se prodávající měl zabývat.

29.8.2014 07:46, před 10 lety

Dobrý den pane Papřoku,

poslední reklamace je FRC2014012220. Telefon osobně otestuje vedoucí oddělení a následně se s Vámi spojí.

Děkuji za pochopení

Vedoucí reklamací

29.8.2014 08:10, před 10 lety

Děkuji.
Předpokládám, že na reklamačním odd. máte přístip k formulářím z předešlých reklamací. Tedy můžete si povšimnout, že v obou případech je reklamována stejná závada a v každé reklamaci je výsledné stanovisko uznání odlišně. Napoprvé to uznají a napodruhé to samé neuznají.

1. reklamace
Vyjádření: závada se neprojevila
Uznáno: ANO

2. reklamace
Vyjádření: závada se neprojevila
Uznáno: NE

To jen pro doplnění. Každopádně doufám v řádné otestování (viz. video ve stížnosti) a pozastavení se nad předchozím verdiktem 2. reklamace. Stojím si za tím, že nyní už všechny tři reklamace jsou oprávněné.

Ještě jednou děkuji.

29.8.2014 10:49, před 10 lety

Také děkuji za informace. U této značky se nám totiž měnil servis. Dáme vědět.

13.9.2014 00:36, před 10 lety

David Papřok

Omlouvám se, déle jsem se neozval (málo času). Nicméně jak to vypadá? Uznáte chybu servisu při předchozích reklamacích (resp. 2. reklamace) a vyjdete mi vstříc? Už jsem dva měsíce bez normálního DualSIM telefonu...

17.9.2014 09:15, před 10 lety

také se omlouvám za prodlevu. Kolega vyřeší Vaší reklamaci výměnou.

17.9.2014 09:49, před 10 lety

David Papřok

Alespon tak. Jeste chci dodat, ze pozaduji zaslani noveho kusu na pobocku CZC v Usti n. Labem. Nikoli na mou adresu.
Dekuji.

30.9.2014 11:48, před 10 lety

reklamace byla ukončena výměnou, prosím o ukončení stížnosti.

Děkuji.

30.9.2014 17:42, před 10 lety

David Papřok

Komentář: Telefon byl vymenen za novy.