Interdate S.A.

#41660Zrušení členství C-Date

5 měsíců 25 dnů 7 hodin

23.04.2020, před 5 lety

Zdeněk Matějašek

jsem premium členem od 16.9.2019. Od 23.11.2019 se snažím zrušit členství, na první email mi bylo zodpovězeno a pak již žádná komunikace. Několikrát jsem posílal oficiální výpověď dle jejich postupu, ale žádná reakce a dnes mi bylo strženo z účtu částka 2934,-
Dá se s tím něco dělat? Je to nehorázná společnost, bohužel nelze dohledat žádný kontakt..
Děkuji moc za pomoc a odpověď.
Matějašek Zdeněk

Seznamka C-Date

Zrušení členství a případná pomoc o vrácení peněz.

23.4.2020 14:05, před 5 lety

Pokud spotřebitel smlouvu řádně ukončil ještě před tím, než došlo k jejímu automatickému prodloužení, nebyla společnost oprávněna účtovat si členský poplatek za následující období. Spotřebitel by nyní mohl společnost vyzvat k vydání bezdůvodného obohacení, neboť společnost získala majetkový prospěch na základě právního důvodu, který ale ukončením smlouvy odpadl. Nevrátí-li společnost majetkový prospěch ani poté, co ji k tomu spotřebitel vyzval, má spotřebitel právo navíc žádat zákonný úrok z prodlení.

Spotřebitelovi doporučujeme, aby taktéž kontaktoval svou bankovní společnost a využil bankovní nástroj nazývaný chargeback. K žádosti o provedení zpětné platby doporučujeme přiložit komunikaci se společností, ze které vyplývá, že smlouva již byla ukončena a společnost tak nebyla oprávněna účtovat si členský poplatek.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt z Lucemburska, doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.

Kromě podání stížnosti prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz se může spotřebitel přidat také k našemu projektu Bojujeme proti neférovým seznamkám. Bližší informace a formulář lze nalézt na webu www.neferoveseznamky.cz

23.4.2020 14:54, před 5 lety

prosím, kontaktujte nás v uvedené záležitosti přímo na adrese: zdenek.vencl@c-date.com

Mějte prosím na paměti, že naše emaily mohou být automaticky uložené ve Vaší Nevyžádané poště (Spam/Junk). Zkontrolujte si proto prosím i tenhle adresář ve Vaší elektronické poště.

Děkujeme Vám.

23.4.2020 16:24, před 5 lety

Zdeněk Matějašek

Děkuji moc a posílám na uvedenou adresu,pokud se někdo ozve, tak dám vědět.

6.9.2020 17:53, před 4 lety

Tímto žádáme společnost, aby se k případu vyjádřila. Pokud tak společnost neučiní, bude stížnost uzavřena.

18.10.2020 15:54, před 4 lety

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitel může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009.