DER Touristik CZ a.s.

#41707Vrácení peněz dobropis

1 měsíc 6 dnů 9 hodin

24.04.2020, před 5 lety

Petra Dvořáková

před 10 minutami, jsem dokončila rozhovor s Vaším zaměstanacem na lince 595 133 533, kde jsem se dotazovala ohledně vrácení peněz za fakturu mému zaměstanavteli. Storno zájezdu jsem udělala dne 29.3.2020, kde jsem podepsala Vaší smlouvu a vy jste mi sdělili, že zaplatím STORNO poplatek ve výši 3.000,-Kč. Do dnešního dne mému zaměstnavteli uvedený dobropis od Vás nepřišel a po několika urgencích na Vaší info lince mi bylo sděleno, že toho mají Vaše fakturantky moca budete to urgovat znovu. Jaké bylo tedy dnešní sdělení, kdy Váš arogantní zaměstanec na call centru mi sdělil, že vyšel nějaký nový zákon, který se vztahuje i na můj zájezd a tudíž neví jestli budete proplácet faktury zpětně.

Já jsem zájezd nerušila kvůli nějaké koronavirové situaci, ale ze zdravotních důvodů!!!!!!! Zaplatila jsem STORNO POPLATEK. A ted bych chtěla vrátit obnos svému zaměstnavateli, který se mi již několikrát ozval.

Nechápu aroganci Vašeho zaměstance a co si dovoluje vůči klientům. S Vaší ck jsem necestovala poprvé a spoléhám na to, že tento rozhovor byl jen selhání jedince a vy se mi k věci vyjádříte a peníze dobropisem pošlete zpět mému zaměstnavateli, co nejdříve.

Vracení co v nejkratší době peněz mému zaměstnavateli

27.4.2020 07:44, před 5 lety

Má-li spotřebitel nárok na vyplacení určité peněžní částky ze strany společnosti, která tak však neučinila ve sjednaném termínu (a nebyl-li tento termín sjednán, tak zásadně ihned po vyzvání spotřebitele), má spotřebitel možnost zaslat společnosti tzv. předžalobní výzvu dle § 142a zákona č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád. Zaslání předžalobní výzvy nikoho nezavazuje k podání žaloby u soudu. Ale při projednání sporu před soudem, má v případě úspěchu ten, kdo vyzval protistranu předžalobní výzvou, právo na náhradu nákladů řízení. Jejím zasláním je zároveň dlužník upozorněn na možnost uhradit dluh bez dalších soudních výdajů. Více informací ohledně náležitostí předžalobnívýzvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva. Zároveň spotřebitel může žádat zákonný úrok z prodlení [viz § 1970 občanského zákoníku (ve výši stanovené nařízením vlády č. 351/2013 Sb.)].

30.5.2020 22:26, před 5 lety