Vodafone Czech Republic a.s.

#41889Nespuštěný tarif

30.04.2020, před 5 lety

Jiri Junek

20. 4. jsem přes operátora Vodafonu zažádal o mobilní tarif. Po dvou dnech nastavování jsem musel jen ověřit OP v jedné z Vodafone prodejen, což jsem provedl 21. 4. odpoledne. První sms o jakýchkoli změnách mi přišla po hovoru s operátorem, který si ověřoval mé negativní hodnocení. Přišla v pátek 24. 4. s datumem aktivace 29. 4. Vzhledem k tomuto jednání, které je nefunkční, nelogické a neprofesionální jsem v neděli 26. 4. zašel do Vodafone prodejny, požadavek nechal zrušit a zařídit znovu člověkem na prodejně. To by mělo spustit nový tarif prakticky okamžitě, i když na to má Vodafone oficiálně 24 hodin. V pondělí 27. 4., tedy po 24 hodinách, jsem znovu volal na operátora s otázkou, jak to s mým tarifem vypadá a proč vidím v mém vodafonu nesmyslné vyúčtování. Slečna bohužel nebyla schopná odpovědět na mé otázky, a navíc z nějakého nevysvětlitelného důvodu se mnou nemohla udělat reklamaci. Napsala vzkaz manažerovi, který se mi podle jejích slov "musí" ozvat. Nestalo se zase naprosto nic. 29. 4. znovu telefonát s operátorem, který vše předal na technické oddělení. Dnes, 30. 4. stále žádná změna. V tuto chvíli už v telefonu nemám žádná data, téměř žádné minuty na volání a navíc žádnou vyhlídku na úspěšné vyřízení. Mimochodem mi nikdo z Vodafonu ani nezavolal ani nenapsal a ani se neomluvil za nefunkční služby.

Red basic kombinovaný s UPC

Funkční tarif. A u kvalitní firmy omluva a kompenzace.

4.6.2020 14:46, před 5 lety

Bylo-li mezi spotřebitelem a společností sjednáno datum, od kdy bude společnost spotřebiteli poskytovat určité plnění, je společnost tímto ujednáním zavázána. Nesplní-li tuto svou povinnost ve stanoveném termínu, může spotřebitel prostřednictvím reklamce vyúčtování namítat, že od určitého data měl mít k dispozici tarif, a tudíž mu měly být poskytnuty služby za jiných, zpravidla výhodnějších podmínek. To se však nestalo výhradně z důvodů na straně podnikatele.

Učiní-li tak, ale reklamace bude společností zamítnuta, má možnost obrátit se námitkou na Český telekomunikační úřad do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace. Podáním reklamace ani námitky se však neoddaluje splatnost poplatku. Český telekomunikační úřad však v odůvodněných případech může na žádost spotřebitele rozhodnout, že povinnost zaplatit poplatek odkládá až do rozhodnutí o námitce. Řízení je zpoplatněno (100,- Kč) a pracovníci ČTÚ na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda podnikatel postupoval správně, či ne.

4.6.2020 16:02, před 5 lety

Dobrý den, pane Junku,

mrzí mě, že nastavení tarifu neproběhlo, jak jste si přál. Abychom mohli celou situaci prověřit, napište nám prosím přes Reklamační formulář na https://www.vodafone.cz/pece/formular-reklamace/ nebo pošlete reklamaci poštou na adresu:

Vodafone Czech Republic, a. s.
Reklamační oddělení
náměstí Junkových 2