Content for Mobile

#41986Neoprávněné účtování poplatků

30 dnů 13 hodin

03.05.2020, před 5 lety

Marie Zelenková

Dobrý den. Chtěla bych podat stížnost nebo trestní oznámení na podvodné jednání týkajicí se společnosti Content for mobile. Každý týden mi chodí oznámení od operátora O2, že souhlasím s uhrazením částky 99CZK. Už mi přišla pátá sms od operátora, takže už mi strhly 5x99CZK neoprávněně. Přitom to není pravda. Nikdy jsem s ničím takovým nesouhlasila a už mi to chodí přes měsíc. Každý týden jedno oznámení v různou denní i noční dobu. Částku mi vždy strhnou z faktůry. Co s tím mám dělat? Co proti tomu lze udělat?

Nevím o jaký produkt se jedná, zřejmě o hry na mobilu si myslím.

Ukončení, aby mi přestávaly účtovat tento poplatek za něco, co nevyužívám. 99CZK a samozřejmě vrátit peníze. 5x99CZK. Děkuji, Marie Zelenková.

3.5.2020 16:50, před 5 lety

Pokud prodávající požaduje platbu za službu, kterou spotřebiteli dodal, ačkoli si ji spotřebitel neobjednal, mohly být naplněny znaky agresivní obchodní praktiky, jež patří mezi zakázané nekalé obchodní praktiky podle zákona o ochraně spotřebitele. Spotřebitel by v takovém případě mohl žádat náhradu škody, která mu vznikla v souvislosti s porušením zákonné povinnosti ze strany prodávajícího.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt z Kypru, doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v smírného řešení sporů, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.

Užitečné informace nalezne spotřebitel taktéž na webové adrese: http://www.platmobilem.cz/pro-verejnost/reklamace-sluzeb-hrazenych-pres-plat-mobilem

2.6.2020 22:24, před 5 lety