Reklamovala jsem vadnou LED svítilnu v hodnotě 179,00 Kč, za její dodání jsem uhradila poštovné 99,00 Kš. Reklmace byla uznána a bylo mi vráceno 179,00 Kč s tím, že poštovné se nevrací. Jak k tomu přijdu?
Požadovala jsem rovněž úhradu nákladůna vrácení vadného zboží v hodnotě 102,00 Kč (přiložen ske podacího lístku), po telefonátu mi bylo slíbeno, že tato čátka bude dodateně uhrazena. Zatím nebyla.
V áležitosti reklamace a její úhrady bylo uskutečněno několi tf. hovorů.
Solární světlo s detektorem pohybu
Úhrada všech nákladů včetně poštovného.
Pokud byla reklamace uznána jako oprávněná, má spotřebitel právo na náhradu nákladů účelně vynaložených při uplatnění práva z vadného plnění dle § 1924 občanského zákoníku. Zákon však nestanoví, co se považuje za účelně vynaložené náklady. Měly by to však být ty nejnižší nutné k tomu, aby mohlo být právo z vadného plnění uplatněno. Níže zasíláme webový odkaz, na kterém je možné vyhledat další informace o této problematice a také Žádost o náhradu nákladů spojených s reklamací www.dtest.cz/clanek-3279/zadost-o-nahradu-nakladu-spojenych-s-reklamaci.