RegioJet a.s.

#42278Komunikace se zákazníky

10 měsíců 12 dnů 19 hodin

12.05.2020, před 5 lety

David Hanzlík

měl jsem objednaný lístek z Českých Budějovic do Prahy, Na Knížecí s odjezdem v 13:40, nejdřív jste mi napsali, že bude mít zpoždění 60 min., takže jsem čekali a po hodině a čtvrt autobus nepřijel, čekal bych, že nám hned napíšete, že bude zpoždění delší, ale nic. Až ve chvíli,kdy vám lidi začali volat tak jste poslali SMS o dalším zpožděním

Chápu, že může stát nějaká událost, která zbrzdí spojení, ale byl bych rád kdyby průběžně hned informovali o dalším zpožděním a jeho důvodu poté co uplyne první doba zpoždění a nebo kdyby jste v ten den určili jiný čas odjezdu, třeba o 3 hodiny později, abych tam nemusel čekat

Předem děkuji za odpověď
David Hanzlík

16.6.2020 10:22, před 5 lety

Společnost RegioJet a.s. poskytuje tzv. Garanci včasného příjezdu, kdy za určitých podmínek kompenzuje zpoždění vlakové a autobusové dopravy dopravy (v souladu s čl. 11 odst. 1 obchodních podmínek společnosti RegioJet a. s.). Délka a typ zpoždění určuje kolik procent z jízdného společnost vrátí. Výše kompenzace závisí na tom, zda je zpoždění zaviněné nebo nezaviněné. Zaviněná zpoždění jsou ta, která vznikla například z důvodu poruchy vozů. Nezaviněná zpoždění jsou pak všechna ostatní, která nevznikla ze strany autobusů nebo vlaků RegioJet – například kalamity či opravy na silnicích a železnicích. V případě kombinace zaviněného a nezaviněného zpoždění je rozhodující, které zpoždění bylo vyšší. Kompenzace nelze sčítat, maximální výše kompenzace je 100 % jízdného. Informaci o tom, jestli je zpoždění zaviněné nebo nezaviněné, sdělí stevardka ve vlaku či autobuse vždy při vyhlášení zpoždění, spolu s důvody proč zpoždění vzniklo. V případě, že je zpoždění předem ohlášeno ještě před odjezdem spoje, nárok na kompenzaci nevzniká. Cestující má možnost buď bezplatně stornovat jízdenku (do příjezdu zpožděného spoje), nebo vyčkat na zpožděný spoj bez nároku na kompenzaci.

Více informací lze zjistit na https://www.regiojet.cz/garance/index.html.

25.3.2021 13:25, před 4 lety