Paidwings AG

#42282Paidwings AG

12.05.2020, před 5 lety

Martin Fryc

Dobrý den, přišel mi dopis od Advokata Auer Witte Thiel.
V dopise stalo cituji:
Dovolte nám Vás informovat, že jsme prevzali právní zastoupení spolecnosti Paidwings AG, Alte Steinhausers CH-6330 Cham (ZG). Na upomínky naší klientky jste rovněž nereagoval/a, stejně jako na výzvy k platbě inkasní spolecnosti která je do veci zapojena.
zaregistroval/a jste se k placenému clenství v internetové komunite sexschuzka.com Vaše zvolené uživatelské jméno, stejne jako Vaši e-mailovou ,adresou *********@gmail.com naše klientka pri rezervaci nabídky rovnež zaevidovala, stejne jako IP adresu Vašeho pocítace použitého pri rezervaci.
Jelikož jste na upomínky inkasní kanceláre poverene naší klientkou nereagoval/a a platbu neprovedl/a, jsme nyní zmocneni k vymáhání splatné pohledávky, a to v pripade potreby i soudní cestou. Tím vám vzniknou nikoliv nepodstatné další náklady a poplatky.
Príležitost, která predstavuje snadnou a z hlediska nákladu výhodnou cestou, jak tuto pohledávku sprovodit ze sveta, jste dosud nevyužil/a. Protože naše klientka se svého nároku nevzdá, strkání hlavy do písku a odkládání rešení záležitosti vám nikterak nepomůže.
Mužeme Vám proto jen naléhave radit, abyste splatnou pohledávku vcas nahradil/a.

Již jsem žadal o zrušení VIP členství stále se mi dostávalo odpovědi že pod emailem ***********@gmail.com neregistrují žadného uživatel. I přesto mi dvakrát odešla platba. Byl jsem nucen zrušit kartu a vyžádat si novou. Teď mi přišel ale dopis a mam strach co bude dál. Opet jsem tedy žádal o zrušení ale pořad mi píšou stejnou věc. Jsem už bezmocný a žádám o pomoc.

seznamka sexschuzka.com

Jsem ochotný zaplatit požadovaný poplatek, ale chci předložit že již nemam platné VIP členství pod emailem **********@gmail.com na sexschuzka.com A tím už mi nebude účtován žádný poplatek.

16.6.2020 11:35, před 5 lety

Obsahem stížnosti je již řešení, resp. dohra celého problému. Pro správné právní posouzení je ovšem podstatné, jak daný závazkový vztah vznikl, přesněji řečeno jak byla při uzavírání této smlouvy splněna informační povinnost ohledně podmínek, doby trvání, kupní ceny apod.

Jelikož okolnosti uzavření smlouvy nejsou v obsahu stížnosti explicitně uvedeny, pouze v obecnosti uvádíme, že ujednání o tzv. automatické prolongaci [tj. situace, kdy je spotřebiteli členství automaticky obnoveno po uplynutí původně sjednané doby (obvykle jeden měsíc) a to zpravidla na dobu následujících 12 měsíců; lze se však setkat s různými variacemi těchto časových úseků] v případě, kdy je uvedeno pouze v obchodních podmínkách, by bylo nutné vyhodnotit jako tzv. překvapivé ujednání dle § 1753 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Tento závěr plyne také ze stanoviska občanskoprávního a obchodního kolegia Nejvyššího soudu ČR ze dne 11. 12. 2013 se sp. zn. Cpjn 200/2013. Tzn., že není-li spotřebitel upozorněn na možnost automatického prodloužení smluvního vztahu ve smlouvě samotné, ale pouze v obchodních podmínkách, není toto prodloužení vůči němu účinné. V takovém případě by závazek končil uplynutím původně sjednané doby (v praxi těchto společností často označovaná jako "zkušební doba").

Ze stížnosti samotné plyne, že se spotřebitel pokoušel závazek zrušit prostřednictvím institutu výpovědi. Pokud spotřebitel řádně vypoví smlouvu, zaniká tím smluvní vztah. Po zániku smluvního vztahu není společnost oprávněna účtovat si poplatky za plnění, které by poskytovala po vypovězení tohoto vztahu, poněvadž k takovéto platbě neexistuje relevantní právní důvod. V takovém případě by se jednalo o bezdůvodné obohacení. Společnost je oprávněna účtovat si poplatky pouze za plnění, které poskytla v době trvání smluvního vztahu. Pro úplnost dodáváme, že účinnost výpovědi může být spojena s určitou výpovědní dobou.

Pokud spotřebitel výpověď zaslal prokazatelnou formou například prostřednictvím společností uváděné emailové adresy (resp. prostřednictvím komunikačního fóra s podporou, které portál www.sexschuzka.com provozuje), faxu nebo využitím poštovních služeb, popřípadě se pokoušel zaslat, ale z důvodů na straně společnosti mu to nebylo umožněno, stačí přeposlat společnosti znovu tento e-mail, popřípadě fax, a tím prokázat snahu o včasné a řádné odstoupení od smlouvy v souladu s obchodními podmínkami společnosti. Zkracuje-li společnost spotřebitele na jeho právech, k takovému jednání se nepřihlíží a takové jednání jde k tíži společnosti.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční subjekt se sídlem ve Švýcarsku mimo Evropskou Unii, nelze kontaktovat Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci, nýbrž dozorový orgán přímo v zemi sídla provozovatele.

Webové stránky jsou dostupné na tomto odkazu:

Na nich mají umístěný kontaktní formulář, skrze tento můžete dozorový orgán oslovit:

Zde je také telefonický kontakt: +41 58 462 20 00 a kontaktní adresa:
Eidgenössisches Büro für Konsumentenfragen (BFK)
Bundeshaus Ost
3003 BernEidgenössisches