Lidl Česká republika s.r.o.

#42292Neřešení reklamace

1 měsíc 1 den 22 hodin

13.05.2020, před 5 lety

Ondřej Strnad

Přes e-shop lidlu jsem si zakoupil multifunkční el. nástroj, po obdržení zásilky jsem přístroj vybalil a 1hod s ním pracoval, poté přístroj přestal fungovat. Dle pokynů na webu jsem zaslal reklamační formulář. Následně jsem dostal odpověď, že můj požadavek bude předán na dodavatele s tím, že k vyřízení je nutný můj souhlas s poskytnutím mých kontaktních údajů na dodavatele a že dodavatel mě bude následně kontaktovat. S předáním jsem souhlasil a od té doby se nic neděje. Doba pro vyřízení reklamace již téměř uběhla. Můžete mi poradit jak bych měl postupovat dále?

Děkuji

PARKSIDE® Aku multifunkční nástroj PAMFW 20-Li A1 Číslo výrobku: 100260946

Odstoupení od smlouvy a vrácení peněz.

13.5.2020 09:07, před 5 lety

Obecně platí, že dle § 19 zákona č. 364/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, má být reklamace vyřízena do 30 dnů od jejího uplatnění. V současné situaci je však třeba, aby ke stanoveným zákonným lhůtám přistupovaly obě strany tolerantně. Česká obchodní inspekce k problematice uvádí: "Krizová opatření problematiku uplatňování a vyřizování reklamací specificky neupravují. Při výkonu práv v době nouzového stavu by k sobě účastníci smluvního vztahu měli přistupovat ohleduplně, s trpělivostí a přihlédnutím k mimořádné situaci, v níž se druhá strana může nacházet, např. v souvislosti s nuceným uzavřením provozu, nedostatkem zaměstnanců, kteří musí doma hlídat děti, jsou v karanténě apod. Např. šikanózní trvání na vyřizování reklamací spotřebního zboží, které není nepostradatelné, v běžných lhůtách a odstupování od smlouvy v případě, že z důvodu nouzového stavu nemohla být reklamace vyřízena, může mít povahu jednání v rozporu s dobrými mravy, kterému není přiznána právní ochrana." Více infomací zde: https://www.coi.cz/pro-spotrebitele/spotrebitelsky-pruvodce/

V případě, že prodávající nevyřídí reklamaci včas by však měl být způsobilý prokázat, že jeho prodlení je v příčinné souvislosti s nastalou situací (nařízeným nouzovým stavem atp.).

15.5.2020 11:08, před 5 lety

Dobrý den, pane Strnade,

za prodlevu při řešení Vaší reklamace se velmi omlouváme. Abychom Váš podnět mohli u odpovědných kolegů zaurgovat, potřebujeme znát číslo Vaší objednávky.

Předem děkujeme za doplnění a přejeme fajn den.

Lidl Česká republika

14.6.2020 08:53, před 5 lety

15.6.2020 07:33, před 5 lety

Ondřej Strnad

Komentář: Věci se pohnuly, jakmile jsem zveřejnil stížnost. Vše je momentálně vyřízeno k mé spokojenosti.