Penny Market s.r.o.

#4240Dvakrát zaúčtovaný nákup

9 měsíců 25 dnů 3 hodiny

06.09.2014, před 10 lety

Pavel Střihavka

dne 3. 9. 2014 v 18.09 hod jsem nakoupil ve Vašem obchodě v Třemošné. Nákup jsem platil kartou. Po zadání PINu však potvrzení o platbě trvalo déle než obvykle, pokladní operaci přerušila a po restartu zařízení mne znovu vyzvala k zadání PIN kódu. Doma jsem zjistil, že částka byla z mého účtu odečtena dvaktát.

Uvedenou věc jsem následující den ráno reklamoval na prodejně. Vedoucí mi však oznámila, že nemá přístup k účetním dokladům, že věc prověří a oznámí mi výsledek. Nedostal jsem však z prodejny žádou zprávu.

Žádám Vás o prošetření věci a vrácení částky 291,- Kč na můj účet.

Žádám Vás o prošetření věci a vrácení částky 291,- Kč na můj účet.

9.9.2014 12:34, před 10 lety

Pokud byla operace přerušena, spotřebitel by o tom měl mít potvrzení, která mu má dát pokladní. Došlo-li k zaúčtování částky 2 x, jedná se v případě druhé částky o bezdůvodné obohacení na straně společnosti, které musí být vydáno tomu, na jehož úkor bylo získáno. Doporučujeme tedy společnosti doložit doklady prokazující nesprávné zapčtování a písemně ji vyzvat k vrácení částky. Případně se spotřebitel může obrátit na svou banku a požádat ji o tzv. chrage back (zpětná platba). V takovém případě zjednodušeně řečeno banka spotřebitele požádá banku obchodníka o navrácení zaplacené částky.

1.7.2015 13:00, před 10 lety

Společnost Penny Market s.r.o. byla o podané stížnosti informována, doposud však neprojevila zájem se k případu vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít. Případný spor tak bude možné řešit pouze v občanskoprávním řízení.