Národní Pokladnice s.r.o.

#42533Fiktivní předmět - požadavek platby

5 měsíců 9 dnů 10 hodin

21.05.2020, před 5 lety

Julie Skýpalová

tatínek si objednal nějaké mince od NP, bohužel má problém s porozuměním, tudíž bylo snadné mu poslat další. Smlouvu jsme již vypověděli, požádali o výmaz osobních údajů a poslání neuhrazených objednávek. Tento seznam jsme se dověděli dvakrát: poprvé nám jej paní nadiktovala do telefonu a obsahoval 11 položek, zažádali jsme i o písemné zaslání, kde je uvedeno 17 položek. Mezi tím ovšem nic neobjednal. Z uvedeného seznamu má tatínek jen asi pět mincí. Zažádali jsme o seznam objednávek (v případě telefonických přepisy, či nahrávky hovorů), ten jsme dosud neobdrželi. Většina mincí přišla obyčejnou poštou (objednaných i neobjednaných). Protože jde o značnou sumu peněz, tak nevíme, zda musíme uhradit sumu za mince, které nemáme. Tatínek bohužel nic nezapisoval a neví co má objednané. Je také značně nepohyblivý a je nemožné aby mince ztratil.

Chtěla bych vědět, zda mohu beztrestně neuhradit neexistující mince, u kterých je vyžadována platba, a zda na nás nemůže být uvalena exekuce.

22.6.2020 12:48, před 4 lety

Pokud by společnost žádala zaplacení kupní ceny, musela by v případě sporu prokázat, že smlouva byla se spotřebitelem ohledně konkrétního produktu uzavřena a tento produkt byl ze strany společnosti opravdu dodán.

30.10.2020 22:09, před 4 lety