Dne 20. 4. 2020 jsem na reklamační oddělení O2 Czech republic (pardon, velké R), a.s.zaslal dopis, v němž informuji o úmrtí mojí maminky Marty Peštové, přeneseně tedy o zániku jejího klientského bonusu z titulu držitelky Osvědčení dle zák. č. 255/46 Sb. a poděkoval jsem "jejím jménem" za vaše služby.
Svým jménem jsem požádal o ponechání inkriminovaného bonusu na stávající pevnou linku s tím, že i já jsem držitelem tohoto osvědčení. Kopii dokladu (Osv. dle zákona č. 255/46 Sb.)na moje jméno jsem k žádosti přiložil.
Současně jsem požádal (slušně poprosil!)o nezasílání měsíčních Vyúčtování a rozpisů služeb, protože při daném bonusovém paušálu je irelevantní a zbytečně prodražující.
Urguji splnění mých požadavků a opakovaně prosím o zprávu, nejlépe na e-mailovou adresu pestajos@seznam.cz, poštou nebo na č. tel. 466654405.
V úctě Josef Pešta
Viz výše, tj. vyřízení mojí žádost a věrohodné podání zprávy.
Úmrtí jedné ze smluvních stran je obecně důvodem k zániku závazku. Z uvedené stížnosti však přesně nevyplývá, kdo je odběratelem poskytované služby. Pokud je tímto odběratelem, a tedy i smluvní stranou závazku stěžovatel, není důvod pro zánik takového závazku.
Co se týká poskytovaného bonusu, z obsahu stížnosti vyplývá, že spotřebitel vůči společnosti vznesl požadavek na zachování klientského bonusu, který se opírá o stejnou skutečnost, kterou bylo odůvodněno poskytnutí bonusu předešlého. Podle našeho názoru tak není relevantní důvod pro odmítnutí pokračovat v poskytování tohoto zvýhodnění.
Dobrý den, pane Pešto,
aktuálně vidím, že Vámi podaná reklamace byla vyřízena a pevná linka převedena. Pokud si přejete s čímkoli pomoci, obraťte se prosím přímo na nás skrze e-mail info@o2guru.cz. Věřím, že dostanete odpověď pružněji.
Patrik Hogh
Guru pro Social Media, O2 CZ