Několikrát jsem volala a několikrát jsem byla na pobočce řešit stále se opakující problém dvou fakturačních skupin. V prosinci jsem si nechala do magenty dát tv.a paušál pro partnera, který fungoval dohromady 2mesice! Pak odstřihly jak jeho paušál tak i tv. Byla jsem to řešit 5X na pobočce,vždy jsem odcházela s tím že to bude do večera aktivní,a stále nic!!! Mám toho dost, jsem u vaší společnosti spoustu let, ještě za dobu Pegasu, ale to jak zachazite teď s klienty je neuvěřitelné! Chci zrušit veškeré služby spojené s vaší společností i přes jakoukoliv pokutu.
Fakturace
Písemné vyjádření a rozepsání plateb, zbytečných pokut a všech mých stížností, jak telefonických tak i osobních na pobočce, od ledna tohoto roku.
K patrně nefungující službě uvádíme následující:
Společnost je povinna poskytovat spotřebiteli takové služby, které si objednal a které mu jsou zároveň účtovány. Pokud jsou spotřebiteli účtovány služby, které mu však nejsou poskytovány, může spotřebitel uplatnit reklamaci. Reklamaci na vyúčtování ceny je spotřebitel oprávněn uplatnit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 2 měsíců ode dne dodání vyúčtování ceny za poskytnutou službu. Podání reklamace nemá odkladný účinek vůči povinnosti uhradit vyúčtovanou cenu, spotřebitel by tedy měl i přes podanou reklamaci zaplatit spornou částku a až následně se domáhat jejího vrácení.
V případě, že společnost reklamaci zamítne, může se spotřebitelka do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace (nebo uplynutí lhůty pro její vyřízení) obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace (vzorový formulář je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3295/namitka-k-ceskemu-telekomunikacnimu-uradu-proti-vyrizeni-reklamace-sluzby-elektronickych-komunikaci). Řízení je zpoplatněno (100,- Kč) a pracovníci Českého telekomunikačního úřadu na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda společnost postupovala správně, či ne.
Ke změně (resp. zrušení) služeb uvádíme následující:
S novelou zákona 127/2005 Sb., zákon o elektronických komunikacích, byla podstatně posílena pozice spotřebitele při ukončování svého závazku u daného poskytovatele služby. Nově spotřebitel při ukončování svého závazku na dobu určitou nebude muset platit žádné poplatky, pokud předčasně ukončí smlouvu se svým operátorem po 3 měsících jejího trvání. Rozhodnete-li se smlouvu ukončit ještě před uplynutím této doby, zaplatí spotřebitel 5 % z měsíčních paušálů, které zbývají do konce sjednané doby trvání smlouvy.
V případě, že nedojde v řešené věci ke shodě a spotřebiteli nebude vyhověno, může spotřebitel v krajním případě uvažovat o ukončení smlouvy a o změně mobilního operátora. Tato změna je po novele zákona o elektronických komunikacích výrazně jednodušší a, jak je popsáno výše, i bezplantá, resp. méně nákladná. Pokud bude spotřebitel chtít přenést své telefonní číslo k novému operátorovi, nemusí už volat tomu současnému a čekat na "ČVOP". Nově k těmto účelům slouží "OKU" (ověřovací kód účastníka), který spotřebitel najde v mobilní samoobsluze, smlouvě a měsíčním vyúčtování. Jedná-li se o smlouvu se starším datem uzavření a "OKU" v ní nefiguruje, měl by ho operátor spotřebiteli přidat do mobilní samoobsluhy, případně ho spotřebitel může zjistit na infolince operátora.
Spotřebiteli doporučujeme, aby se (s vědomím možnosti postupovat tak, jak je uvedeno výše) znovu obrátil na svého operátora a pokusil se s ním domluvit a znovu projednat změnu svého závazku.
Společnost T-Mobile Czech Republic a.s. se rozhodla nevyužít možnosti smírného řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím své infolinky a oddělení stížností. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze ve správním řízení u Českého telekomunikačního úřadu, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.